Canotajul Mondial, la un pas să fie cucerit de o româncă! Statistici impresionante pentru sportiva noastră

Canotajul Mondial, la un pas să fie cucerit de o româncă! Statistici impresionante pentru sportiva noastră
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Canotajul Mondial, la un pas să fie cucerit de o româncă! Statistici impresionante pentru sportiva noastră, după ce a reușit să obțină medalii importante în acest an.

Simona Radiș a fost desemnată „Steaua în ascensiune” a lunii decembrie de către Federația Internațională de Canotaj

Sportiva din România, campioană europeană U23 și de seniori din acest an, a reușit să uimească o lume întreagă prin rezultatele obținute. A fost desemnată „Steaua în ascensiune” a lunii decembrie către Federația Mondială a Canotajului:

„Canotoarea Simona Radiş a fost desemnată The Rising Star a lunii decembrie 2020 de către World Rowing, Federaţia Mondială a Canotajului. Simona Radiş a obţinut anul acesta două medalii de aur la competiţii extrem de importante alături de colega ei din barca de dublu vâsle feminin, Nicoleta Ancuţa Bodnar. În luna septembrie, cele două sportive au câştigat aurul la Campionatele Europene de Canotaj Under-23 de la Duisburg, Germania. O lună mai târziu, în octombrie, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medalia de aur şi la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan, Polonia”, se arată în comunicatul Federaţiei Române de Canotaj, despre româncă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, noul vis pentru româncă

După ce au reușit să obțină aurul la Campionatele Europene de Canotaj U23 de la Duisburg, iar mai apoi în octombrie să obțină aceeași medalie la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan, munca lor continuă spre rezultate cât mai bune la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

„2020 a fost un an dificil, plin de nesiguranţă. Nu a fost deloc uşor să ne antrenăm de acasă, fără să ştim dacă vor fi competiţii sau nu anul acesta. Experienţa asta m-a făcut însă mai puternică şi mai încrezătoare în forţele proprii. Am rămas tot timpul focusată pe ţelurile mele şi nu am renunţat nicio clipă. Mă onorează acest titlul oferit de Federaţia Mondială a Canotajului. Le mulţumesc şi îi mulţumesc de asemenea colegei mele, Nicoleta Ancuţa Bodnar, pentru că este o coechipieră minunată. Împreună am obţinut anul acesta două medalii de aur, iar următorul nostru vis este o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Muncim în fiecare zi pentru asta”, a spus canotoarea în vârstă de 21 de ani.

Barca de dublu vâsle feminin, compusă din Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar, se numără printre cele 7 bărci ale României calificate deja la Jocurile Olimpice de anul viitor. Prestația sportivelor nu a rămas neobservată, Elisabeta Lipă declarând:

„O felicit pe Simona pentru că este o sportivă extrem de ambiţioasă, talentată, muncitoare şi determinată, ca de altfel toţi colegii ei. Mulţumesc Federaţiei Mondiale a Canotajului pentru că recunoaşte meritele canotorilor români. Sper ca astfel de titluri să fie acordate în viitor şi altor sportivi din cadrul lotului olimpic de canotaj al României, fiindcă toţi merită ca munca şi reuşitele lor să fie recunoscute la nivel mondial. O felicit pe Simona pentru cele două medalii de aur obţinute doar anul acesta alături de colega ei, Nicoleta Ancuţa Bodnar. Le doresc ca anul viitor să urce pe podium la Tokyo”, a declarat şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Simona Radiș canotaj româncă

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!