Campionatul European de Handbal, motiv de îngrijorare!

Campionatul European de Handbal, motiv de îngrijorare!

Campionatul European de Handbal, motiv de îngrijorare! Infectările din rândul lotului cu noul coronavirus, îngrijorare constantă pentru echipă.

„Danemarca a fost o țară care ne-a purtat noroc”

Oana Manea a acordat un interviu înainte de debutul României Campionatul European de Handbal. Fosta handbalistă s-a declarat îngrijorată de infectările Crinei Pintea și Laurei Moisă, chiar înainte de începutul turneului final.

România joacă primul meci de la turneul final pe 3 decembrie împotriva Germaniei. Însă, Bogdan Burcea are multe bătăi de cap. “Tricolorele” sunt în carantină în următoarele 24 de ore și este posibil să nu poată susține niciun antrenament până la ora meciului.

Oana Manea a vorbit pentru despre acest turneu final atipic, despre provocările cu care se va confrunta România la acest turneu final și spune că fetele trebuie să o ajute mai mult pe Cristina Neagu, care nu poate trage de una singură echipa:

„Sunt două jucătoare foarte importante în naționala României. Va interveni și neîncrederea pentru că, pe parcurs, este posibil să apară și alte cazuri. Doamne ferește să fie dintre jucătoarele importante sau dintre titulari. Este destul de greu. Pentru noi, Danemarca a fost o țară care ne-a ținut noroc. În sălile din Danemarca am reușit performanțe importante și eram susținute de foarte mulți români. Eu am fost prezentă în 2015 când a fost o super atmosferă. Acum le va fi mai greu, dar cred că fetele s-au obișnuit. Majoritatea au jucat în Liga Campionilor și campionat fără fani în tribune. Cred că nu este pentru nimeni un avantaj să joci fără public. Jucătoarele s-au obișnuit să joace fără public. Dar cu siguranță era altceva pentru fiecare echipă să joace cu fani în tribune. La fiecare turneu final veneau suporteri din toate țările și echipele erau susținute.”, a declarat sportive.

Cazurile de Covid, îngrijorare la echipă

„Este foarte greu. Cu totul este dificil. Vrei să te pregătești și nu poți. Ai nevoie de antrenamente pentru a intra în formă, pentru a simți pulsul. Este dificil. Am declarat în multe rânduri, în competiții precum Champions League, Euro, Campionat Mondial, depinde de cum gestionezi momentul. – Nu poți să dai un pronostic. Să luăm exemplu Norvegia. Pleacă la competiție cu o echipă și după două-trei zile apar cazuri pozitive. Totul pică. Trebuie să luăm totul ca atare, pas cu pas, nu trebuie să avem mari așteptări. Este posibil să fie. Cel mai important este să ai meciuri de pregătire, meciuri în picioare. Poți să îți testezi nivelul în aceste meciuri, dar nu știu ce să zic. Fetele vor să facă o figură frumoasă, sper să nu mai apară alte cazuri pozitive pentru că le va fi din ce în ce mai greu”, a declarat Oana Manea.

  • 35 de ani are Oana Manea
  • 2015 este anul în care România a obținut bronzul la CM din Danemarca
Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!