Activitatea sportivă organizată pentru copii, suspendată în continuare

Activitatea sportivă organizată pentru copii, suspendată în continuare

Activitatea sportivă în rândul copiilor în mod organizat rămâne în continuare închisă, a anunțat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, în cadrul unei conferințe de presă.

“Nu poţi aduna 30 de copii la un antrenament de fotbal în acest moment. Este un subiect sensibil. Eu sunt un suporter al susţinerii sportului de masă, sunt cel mai mare suporter, dar acum este vorba despre o situaţie excepţională, este vorba despre sănătatea copiilor noştri. Trebuie să înţelegem că sănătatea lor este esenţială”. a declarat ministrul Stroe.

Activitatea sportivă organizată pentru copii este similară activității școlare în colectivitate.

”Deschiderea acestora se va face gradual. Dacă în acest moment nu îi putem trimite în colectiv la şcoală, nu îi putem chema în colectiv să facă sport”, a menționat Stroe.

Activitatea sportivă organizată pentru copii va putea fi reluată gradual, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.

“Avem un plan de redeschidere a antrenamentelor şi la nivelul copiilor, dar redeschiderea acesta se va face gradual, în funcţie de evoluţia pandemiei. Politica mea este de a încuraja sportul practicat de tineri, ştiu ca părinte beneficiile pe care sportul le poate aduce tinerilor, vom sprijini creşterea numărului de ore de sport în şcoală, veţi vedea mult mai multe competiţii la acest nivel, dar deocamdată fac apel la prudenţă maximă, pentru că suntem în faţa unei crize fără precedent. Vom evalua situaţia din două în două săptămâni şi poate vom evalua şi redeschiderea competiţiilor pentru copii”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Activitatea sportivă organizată pentru copii rămâne suspendată în continuare, iar Ministerul Tineretului şi Sportului a pregătit o listă de condiţii pe care cluburile sportive trebuie să le respecte pentru reluarea sporturilor, fie ele individuale în aer liber, practicate de sportivi de performanță sau publicul larg.

Distribuie:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!