Simona Halep și povestea din spatele fotografiei cu bancnota de 1 dolar

Simona Halep și povestea din spatele fotografiei cu bancnota de 1 dolar
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Simona Halep a postat pe profilul personal de Twitter o imagine în care ține o bancontă de un dolar. Imaginea nu face referire la recentul scandal privind premiul cu 10 euro mai mic primit la Roma în comparație cu câștigătorul aceleiași competiții de tenis la simplu masculin, ci transmite un mesaj special cu privire la un moment istoric din fotbalul feminin.

„Celebrând 50 de ani de la mișcarea Original 9 – Vă mulțumesc pentru curaj și pentru lupta voastră pentru egalitate, pentru că ne-ați deschis nouă drumul”, a scris Simona Halep alături de imaginea postată.

 

Mesajul campioanei noastre Simona Halep celebrează cinci decenii de la momentul care a deschis de fapt drumul asociației profesioniste de tenis feminin.

În urmă cu 50 de ani, nouă dintre cele mai bune jucătoare ale lumii au semnat contracte de profesioniste pe un dolar, renunțând la statutul de amatoare. Este vorba despre americancele Billie Jean King, Rosie Casals, Nancy Richey, Julie Heldman, Peaches Bartkowicz, Kristy Pigeon și Valerie Ziegenfuss. La mișcare au mai luat parte și australiencele Kerry Melville Reid și Judy Dalton.

La acea vreme, decizia jucătoarelor a fost una îndrăzneață și riscantă, dar a fost primul pas măreț care a dus la crearea unei asociații de tenis feminin, WTA-ul de azi.

După câștigarea, pentru prima dată, a trei titluri consecutive la Dubai, Praga și Roma, Simona Halep se pregătește de primul Mare Șlem din perioada pandemiei, turneul de la Roland Garros.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!