Secretul succesului gimnastilor români! Cantonamentul în premieră

Secretul succesului gimnastilor români! Cantonamentul în premieră
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Primul stagiu comun din istoria loturilor naționale de gimnastică de juniori a avut lov la complexul de la Cheile Grădiștei.

Sportivii au început în forța noul an. Cantonamentul de la munte presupune minim șase ore de pregătire zilnică. Toată acțiunea se desfășoară în padurea din zona complexului sau în sălile de antrenement.

”Este o perioadă de acumulare, în special pentru dezvoltarea musculară, ne va fi benefică, o repetăm în fiecare an, așa începem mereu pregătirea, cu o etapă la munte, apoi mergem în sala de gimnastică” – Gina Gogean, antrenor lot național feminin de junioare gimnastică artistică.

Baneficiile pregătirii la munte

”Pregătirea de munte este foarte bună pentru a acumula energia și tonusul pentru tot anul. Dacă ai un tonus muscular bun, poți face multe mai multe elemente și repetări în condiții optime” – Lucian Sandu, antrenor -coordonator lot național feminin de junioare gimnastică artistică.

”Este foarte greu, implică multă muncă fizică, iar sportivilor nu le place în general. Contează foarte mult această perioadă, dacă nu avem pregătire fizică, nu putem realiza nici un element, iar dacă nu avem dificultate, nu putem spera la medalii. Sportivii mei se pregătesc 6-7 ore pe zi, stăm 3-4 ore afară, apoi intrăm în sală, iar seara avem relaxare și refacere cu piscină și saună. Vremea este excepțională pentru pregătire, condițiile sunt foarte bune și ne bucurăm de această perioadă., Acest complex ne-a oferit multe facilități de pregătire” – Cristina Spînu, antrenor coordonator lot național de gimnastică aerobică.

” Este un lucru benefic pentru că am început în forță anul, ne va ajuta acest cantonament la munte, pregătirea fizică este foarte importantă. Este greu pentru sportivi, am combinat și joacă și munca, am avut și recuperare. Facem două antrenamente pe zi, copiii au energie, sunt puternici, avem potențial de muncă” – Adrian Meleanca, antrenor lot național masculin de juniori gimnastică artistică.

La Europenele de la Mersin, din finalul anului trecut, România a câștigat nouă medalii la junioare. ”Tricolorele” au cucerit titlul continental pe echipe. La individual compus, am avut o dublă românească: Ana Maria Bărbosu, aur și Mara Ceplinschi, argint. Ana Maria Bărbosu a luat toate cele 4 medalii de aur, iar palmaresul a fost completat de Mara Ceplinschi, cu argint la sol și de Andreea Preda, cu bronz la bârnă. În concursul băieților, Gabriel Burtănete a câștigat aurul la sărituri.

Gimnastele selectate în programul ”Țară, țară vrem campioane” beneficiază de sprijin suplimentar din partea Fundației Casa Campionilor – Mariana Bitang și Octavian Bellu, prin parteneriatul cu OMV Petrom.

Comitetul Olimpic Sportiv Român susține financiar pregătirea Centrelor Naționale Olimpice Pentru Juniori de la Deva si Constanța ( gimnastică artistică fete ) și Reșița ( artistică băieți ) – contribuind la asigurarea celor mai bune condiții de pregătire și motivare a sportivilor pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!