Șansă de calificare la Campionatul European de Handbal, după 26 de ani

Șansă de calificare la Campionatul European de Handbal, după 26 de ani

România are o șansă mare de calificare la Campionatul Europeand e Handbal masculin, după 26 de ani de la ultima participare.

”Pornim la drum cu mult optimism, încredere şi convingerea că avem o şansă mare după 26 de ani de a califica echipa României la această mult râvnită competiţie continentală”, a declarat antrenorul echipei naționale masculine de seniori, Rareș Fortuneanu, pe pagina de Facebook a Federației Române de Handbal.

Selecționerul echipei naționale de handbal masculin a făcut o analiză a șanselor celor patru echipe din grupa de calificare din care face parte și România.

”Tragerea la sorţi ne-a repartizat în grupa a 8-a alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo. Din punctul meu de vedere, este o echipă care este favorită clar – Suedia, iar apoi şansele de calificare se împart 50-50% între noi şi Muntenegru, cu lejer avantaj pentru echipa din Muntenegru pentru că este obișnuită cu turneele finale şi au un pic mai multă experienţă la acest nivel. Iar echipa din Kosovo care, chiar dacă pe hârtie este o echipă dezavantajată,  pleacă cu ultima şansă, dar am convingerea că toate meciurile se vor juca pe teren și niciun meci nu va fi ușor. Deci avem şansa noastră pentru a obţine mult râvnita calificare”, a explicat Fortuneanu în mesajul postat.

Fortuneanu susţine că toţi jucătorii au avut de suferit în perioada în care nu s-au putut antrena din cauza pandemiei de coronavirus. “Pandemia a fost la fel pentru toată lumea, toată Europa a fost impactată în același fel. Sportul a fost impactat în același fel, și mai ales jucătorii care au fost nevoiţi să stea departe de terenurile de sport destul de mult timp şi fiecare s-a pregătit cum a putut. Deci din punctul ăsta de vedere toată lumea pleacă de pe picior de egalitate”, a spus antrenorul naționalei.

Fortuneanu are mare încredere în echipa sa și în șansele de calificare la Campionatul European din 2022.

”Pariul meu pentru această calificare este echipa. Avem tineri cu potenţial, avem jucători experimentaţi de foarte mare valoare… iar acest mariaj între cele două generaţii sper să ne aducă o calificare la Campionatul European din 2022”, a menţionat selecţionerul.

Rareș Fortuneanu după Tragerea la Sorți

Reacția selecționerului naționalei masculine de seniori 🇷🇴 după tragerea la sorți a grupelor din calificările pentru EHF Euro 2022Naționala României va face parte din Grupa 8️⃣, alături de Suedia, Muntenegru și Kosovo.Hai, România!💙💛❤️#HandbalMasculin #HandbalulSportNational

Publicată de FRH – Federația Română de Handbal pe Marţi, 16 iunie 2020

Naționala României de handbal masculin a fost repartizată în Grupa a 8-a, alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo, în preliminariile Campionatului European de handbal masculin din 2022, găzduit de Ungaria şi Slovacia.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante. Campioana en titre, Spania, şi vicecampioana Croaţia sunt deja calificate, la fel şi gazdele Ungaria şi Slovacia. Primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final.

Prima etapă a grupelor, potrivit programului provizoriu, va avea loc pe 4-5 noiembrie 2020, etapa a doua pe 7-8 noiembrie 2020, etapa a treia pe 10-11 martie 2021, etapa a patra pe 13-14 martie 2021, etapa a cincea pe 28-29 aprilie 2021, iar etapa a şasea pe 2 mai 2021.

Ultima participare a naţionalei de handbal a României la un Campionat European a fost în 1996 din Spania.

Distribuie:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!