S-a lăsat de handbal și a intrat în lumea modei

S-a lăsat de handbal și a intrat în lumea modei

Fostă handbalistă din țara noastră s-a lăsat de sport și a decis să intre în lumea modei. Nu a uitat anii frumoși din sport și visează să le îmbrace pe marile noastre jucătoare de handbal cu propriile creații. Marea handbalistă Cristina Neagu este unul dintre ”modelele” sale preferate.

Născută în Cluj, Irina Someșan a jucat handbal la Deva și Bistrița, dar accidentările repetate au obligat-o să se retragă. Iubitoare a tradițiilor românești, Irina a decis ulterior să se întoarcă la iubirea pe care mama încercase să i-o insufle încă din copilărie: dragostea pentru portul național și ia românească.

Irina spune despre ea că este un meșter popular, pentru că a ales să creeze în special ii tradiționale. Irina reproduce manual modele din toate zonele țării, pentru că toate sunt la fel de frumoase și sunt mărturia istoriei neamului nostru. Irina creează modele pentru toate gusturile, unele mai simple și altele mai complicate. Pentru o singură ie cu un model mai amplu, Irina lucrează chiar și 6 luni.

Întrebată de reporterii ProTV care este visul ei în noua lume a modei inspirată din portul tradițional, Irina a mărturisit că i-ar plăcea ca marile noastre jucătoare de handbal să îi poarte creațiile. Iar cel mai mult ar bucura-o dacă marea handbalistă Cristina Neagu ar accepta să poarte iile create de ea.

”Ne-ar face cei mai mândri ca și meșteri ca o româncă de valoarea ei ar purta tradiția și ar duce tradiția peste tot unde se duce ea”, a răspuns Irina cu privire la posibilitatea ca jucătoarea de handbal Cristina Neagu să îi poarte creațiile.

Irina Someșan a povestit că orientarea ei către realizarea de ii nu este întâmplătoare. Încă din copilărie, mama ei a învățat-o cum se coase și care este valoarea unei ii tradiționale. Irina a dezvăluit chiar că, încă din perioada în care juca handbal, avea întotdeauna la ea o ie românească.

Distribuie:
Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!