Roger Federer, aproape să își îndeplinească visul! Simona Halep a răspuns

Roger Federer, aproape să își îndeplinească visul! Simona Halep a răspuns
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Roger Federer, aproape să își îndeplinească visul! Simona Halep a răspuns acestui demers și lucrurile evoluează în direcția potrivită.

Unul dintre visurile lui Roger Federer este pe cale să de îndeplinească. Elvețianul a mărturisit anul acesta că și-ar dori ca WTA și ATP să se unească într-o singură organizație

În luna aprilie a acestui an, Roger Federer a cerut ca WTA și ATP să se unească într-o singură organizație:

“Mă gândeam… oare sunt singurul care crede că acum este momentul ca tenisul masculin și feminin să fie unite și să acționeze ca unul singur. Nu mă refer la unirea competițiilor pe teren, ci unirea celor două corpuri de conducere (ATP și WTA), cele care gestionează circuitele profesioniste”, a scris câștigătorul a 20 de titluri de Grand Slam pe Twittter.

Atunci, Simona Halep i-a răspuns rapid elvețianului“Nu ești singurul!”, a scris campioana de la Wimbledon pe Twitter. Acum, dorința celor doi ar putea să se îndeplinească, asta pentru că Asociația de Tenis Feminin (WTA) va elimina diviziile de tip Premier care au creat confuzie în rândul fanilor și a ales să copieze denumirea categoriilor din circuitul ATP.

WTA, PE URMELE ATP. PRIMUL PAS SPRE FUZIUNE

“După mai mulți ani de dezbateri, circuitul feminin clarifică puțin mai mult numele turneelor sale”, anunță Marca, publicație apropiată de oficialii din tenisul mondial. Prin urmare, nu vom mai întâlni denumiri precum Premier Mandatory, Premier 5, Premier, WTA International și 125K. După cum transmit jurnaliștii de la Marca, pe 2 decembrie, WTA va anunța că turneele vor fi clasificate astfel: WTA 1.000, WTA 500, WTA 250 și WTA 125.

În prima categorie (WTA 1.000) vor intra cele patru turnee Premier Mandatory, anume Indian Wells, Miami, Madrid Open și Beijing, precum și cele Premier 5: Doha, Roma, Openul Canadei, Cincinnati și Wuhan. Categoria Premier va fi denumită WTA 500, WTA Internațional va deveni WTA 250, iar WTA 125K va fi WTA 125.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!