Revoltător! De ce a fost acuzat Roger Federer și ce i se va întâmpla

  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Roger Federer este acuzat de un oficial al Federaţiei Germane de Tenis că şi-ar fi folosit influenţa din Consiliul jucătorilor pentru a modifica în interesul său sistemul de stabilire a clasamentului ATP.

Roger Federer (39 de ani, locul 5 ATP) nu a putut evolua decât la un singur turneu în 2020, după ce s-a accidentat, iar maestrul elveţian a pierdut doar două poziţii în ierarhia ATP.

Roger s-a menţinut în top prin prisma modificării sistemului de alcătuire a clasamentului, în contextul pandemiei! Din acest motiv, marele campion elveţian se află în mijlocul unui scandal.

Roger Federer, acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a schimba alcătuirea clasamentului în interesul său

Dirk Hordorff, vicepreşedintele Federaţiei Germane de Tenis, îl acuză pe Roger Federer că i-ar fi influenţat pe conducătorii ATP să adopte controversata regulă. Noul sistem de calcul i-a dezavantajat pe sportivii care s-au înscris la turneele din circuit după lockdown:

Roger Federer a schimbat pur şi simplu sistemul pentru a se proteja, ceea ce este greşit şi iresponsabil! A profitat de influenţa sa asupra Consiliului jucătorilor ATP”, au fost acuzaţiile foarte grave lansate de Dirk Hordorff în podcastul „Quiet please” de pe platforma „Tennisnet”.

Roger Federer ar fi ocupat locul 29 ATP dacă se luau în calcul numai punctele din 2020

ATP a hotărât să îngheţe punctele acumulate de jucători şi trecerea de la utilizarea clasamentului pe baza celor mai bune 18 rezultate dintr-o perioadă de 52 săptămâni, la cele mai bune 18 rezultate înregistrate pe o perioadă de 22 de luni. Astfel, au fost luate în calcul rezultatele obţinute între martie 2019 şi decembrie 2020.

După ce ATP a schimbat modalitatea de stabilire a clasamentului, WTA a luat o decizie similară, în scopul de a proteja sportivii care au ieşit temporar din circuit din cauza pandemiei. Evident că au profitat de noul sistem şi jucătorii accidentaţi, cum este cazul lui Roger Federer. Elveţianul ar fi coborât până pe locul 29 ATP dacă s-ar fi ţinut cont doar de punctele din 2020.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!