Revenire spectaculoasă! După trei ani de pauză, marea gimnastă din România se întoarce și atacă o medalie olimpică

Revenire spectaculoasă! După trei ani de pauză, marea gimnastă din România se întoarce și atacă o medalie olimpică

Revenire spectaculoasă! După trei ani de pauză impusă, din cauza unei accidentări, marea gimnastă revine în competiții cu obiectivul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021.

”O șansă nouă pentru mine. Cred că și ultima”.

Larisa Iordache revine în competiții. La 24 de ani, gimnasta Larisa Iordache va concura în luna noiembrie la Campionatele Naţionale de la Ploieşti, aceasta fiind prima ei competiție după o pauză de trei ani și trei operații la tendonul ahilian. Mai mult, Larisa Iordache va participa la Campionatele Europene din decembrie, de la Mersin, Turcia.

”Este un pas de a mă verifica pe mine. Mă ajută să mă testez și să mă pregătesc pentru testul suprem, calificarea la Jocurile Olimpice”, spune Larisa despre participarea la europenele din iarnă.

Medaliată olimpică, mondială și europeană la gimnastică, Larisa Iordache s-a refăcut după ce în 2017, la Campionatele Mondiale de la Montreal, a suferit o ruptură de tendon ahilian stâng.

Revenită la antrenamente, Larisa recunoaște că recuperarea nu a fost ușoară, mai ales recuperarea fizică.

”Gimnastica pentru mine înseamnă un întreg, ai nevoie și de psihic, și de fizic, și de tehnic. Pregătirea fizică încă îmi cam face probleme în continuare”, recunoaște Larisa într-un video postat de Comitetul Olimpic Român pe pagina oficială de Facebook în care este anunțată revenirea Larisei în gimnastică.

Antrenorii Larisei, Lăcrămioara și Cristian Moldovan, sunt încrezători în capacitatea Larisei de a reveni în forță, marele avantaj al gimnastei fiind maturitatea acesteia și dorința ei puternică de a se califica la Jocurile Olimpice.

În primăvara anului viitor, Larisa va participa la turneul de calificare la Olimpiadă, gimnasta din România care se va clasa cel mai bine la individual compus urmând să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021.

Ultima participare la Jocurile Olimpice a fost în 2012, când marea gimnastă Larisa Iordache a obținut medalia olimpică de bronz cu echipa României.

Distribuie:

Citeste si:

  • Fotbalistul român care a neutralizat jocul lui Maradona la Mondialul d...
  • Ronaldo și Messi, tribut pentru Maradona. Legenda fotbalului argentini...
  • Incredibil! Mesajul ales de Diego Maradona în timpul vieții pentru pia...
  • Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!