Primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, infectat cu COVID-19

Primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, infectat cu COVID-19

Primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul 2021, a fost depistat pozitiv la COVID-19, chiar în timpul unei competiții internaționale.

Medaliat cu argint la Campioantele Europene de la Glasgow, în 2018, și primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înotătorul Robert Glință a anunțat că a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.

Robert Glință a făcut anunțul pe profilul personal de Instagram. Testul pozitiv a fost efectuat în Ungaria, unde înotătorul român participa la competiția International Swimming League (Liga Internațională de Înot), desfășurată în perioada 16 – 22 octombrie.

”Deşi să fii pozitiv poate fi un lucru bun în multe aspecte ale vieţii, să fii testat pozitiv pentru COVID-19 cu siguranţă nu este! Asta s-a întâmplat cu mine aici, la Budapesta, pentru că sunt proceduri stricte de testare pentru ISL. Îmi pare rău, dar trebuie să anunţ că nu voi concura pentru echipa @iron_isl în primul nostru meci din @iswimleague, duminică seara. Siguranţa este primordială pentru mine şi pentru ISL, iar aici sunt protocoale medicale foarte stricte implementate şi mă supun în totalitate lor pentru a reveni sănătos în echipă. Pentru moment, îmi voi susţine coechipierii din izolare şi îi voi urmări în bazin de pe laptop! Hai Team Iron!”, a scris Robert Glință în postarea publicată pe profilul personal de Instagram.

https://www.instagram.com/p/CGfHhRzne1N/

Robert Glință este singurul sportiv român participant la International Swimming League, competiția profesionistă de înot care reunește 300 dintre cei mai buni înotători ai lumii, din 50 de țări. Spre deosebire de alte competiții, sportivii nu concurează pentru punctaj individual sau pentru țara de proveniență, ci pentru o echipă internațională din care fac parte. Anul acesta, competiție reunește 10 echipe, iar sportivul nostru face parte din echipa Iron.

Medaliat cu argint la Campioantele Europene de la Glasgow din 2018, în proba de 50 de metri spate, campionul național Robert Glință (23 de ani) este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba de 100 de metri spate, după ce, la finalul lunii aprilie, și-a îndeplinit baremul olimpic în proba de 100 metri spate, în cadrul primei etape a circuitului “FINA Champions Swim Series”, la Guangzhou (China).

Recent, Robert Glință a câștigat toate cele patru probe la care a luat startul în cadrul Campionatului Național de înot desfășurat în bazinul de la Complexul Lia Manoliu din Capitală, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie. Valorosul înotător înrolat la clubul sportiv CS Dinamo a abordat trei stiluri de înot – fluture, liber și spate, și s-a poziționat pe prima treaptă a podiumului la probele de 50 m fluture, 50 m liber, 100 m spate și 50 m spate. Robert a primit trofeul pentru cea mai bună performanță a competiției, 871 puncte (conform tabelei FINA) realizată la 50 m spate.

În urmă confirmării de infectare cu COVID-19, Robert Glință va rămâne, cel mai probabil, izolat în Ungaria. Deși nu își va putea demonstra talentul până la finalul competiției ISL, înotătorul român rămâne unul dintre favoriții unei medalii olimpice pentru țara noastră.

Distribuie:

Citeste si:

  • Fotbalistul român care a neutralizat jocul lui Maradona la Mondialul d...
  • Incredibil! Mesajul ales de Diego Maradona în timpul vieții pentru pia...
  • Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost soli...
  • Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!