Parcurile, noile spații de antrenament pentru iubitorii de sport, în timp de pandemie

Parcurile, noile spații de antrenament pentru iubitorii de sport, în timp de pandemie

Odată cu relaxarea masurilor de siguranță în timp de pandemie și redeschiderea parcurilor, acestea au fost luate cu asalt nu doar de cei dorinici de aer curat, după o lungă perioadă de stat în casă, dar și de iubitorii de sport, inclusiv copiii care visează la o carieră sportivă.

”Nu este pentru prima dată când facem antrenamente în aer liber. Și în vacanțele de vară din anii trecuți, mergeam cu copiii în parc pentru antrenamente. Dar acum, când încă sunt anumite restricții pentru antrenamentele în sală, parcul reprezintă un spațiu foarte bun pentru mișcare. Copiii, mai ales, au nevoie de mișcare după această perioadă lungă de pauză”, spune un antrenor de arte marțiale care a reluat antrenamentele cu elevii săi într-unul din parcurile din Capitală.

”În această perioadă, fetițele au încercat să se antreneze acasă. Eu am păstrat mereu legătura cu ele, online. Dar este nevoie de antrenament organizat, sistematic. Și până revenim în sală, în formație completă și cu toate echipamentele la dispoziție, ieșim în parc și încercăm să revenim în formă”, ne-a spus și o antrenoare de gimnastică în timp ce micuțele sale eleve efectuau exerciții de coordonare și rezistență folosindu-se de elementele disponibile în parc – bănci sau trepte.

Nu doar antrenorii de sport sunt dornici de reluarea antrenamentelor. Și părinții copiilor activi simt nevoia ca cei mici să revină la programul sportiv cu care erau obișnuiți.

”Să știți că e nevoie de mișcare. Mai toți copiii au luat în greutate în perioada aceasta, cât au stat doar în casă, în canapea, în fața unor ecrane. E bine că antrenorii au găsit această variantă care nu e rea deloc. Mișcarea în aer liber e întotdeauna benefică. Și copiii abia așteptau să se revadă, să lucreze împreună”, ne-a spus și o mămică al cărui băiat e foarte fericit că s-a întors pe terenul de fotbal.

”În momentul în care ni s-a permis să facem mișcare afară, am ieșit în fiecare zi cu băiatul meu cu bicicleta sau doar să alergăm în jurul blocului. Acum, ieșim în parc în fiecare weekend. Și e bine pentru amândoi. Parcă și gândim altfel”, ne-a spus un tătic, într-o scurtă pauză de alergat alături de fiul său.

Cluburile de sport și fitness și-au mutat ”sala” în parcuri, nu doar pentru copii, ci și pentru adulți și au gândit programe speciale pentru adulții activi, obișnuiți să facă mișcare, seara, după programul de lucru.

“Rezultatele studiilor recente din domeniu și părerea unanimă a persoanelor întrebate despre aceste aspecte confirmă, încă o dată, faptul că oamenii au cu adevărat nevoie și își doresc să beneficieze de soluții eficiente, care să le permită să revină la stilul de viață activ cu care erau obișnuiți înainte de pandemie. În special acum, după o lungă perioadă de timp în care stresul, incertitudinea și neliniștea le-au dat târcoale, oamenii au nevoie să vadă luminița de la capătul tunelului, să reia obiceiurile sănătoase care îi mențin în formă și să petreacă mai mult timp în aer liber, fâcând mișcare pentru a-și reîncărca bateriile, spune Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Centre, care a lansat recent un program de antrenamente outdoor.

În același timp, mai mulți sportivi și organizații non-guvernamentale continuă să ofere sesiuni gratuite de antrenamente online, potrivite pentru întreaga familie.

”Deocamdată, nu putem relua activitățile de mișcare pentru copii pe care le organizam în sală. Dar am inițiat programul ”Pastila de sănătate”, cu 30 de filme video în care prezentăm diferite tipuri de exerciții care pot fi efectuate acasă sau în aer liber, care nu necesită echipamente speciale și care sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulții iubitori de sport”, a declarat Virgil Munteanu, vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!