Pandemia lasă handbalul românesc fără echipe campioane

Pandemia lasă handbalul românesc fără echipe campioane

Handbalul românesc nu va avea în acest sezon campioane nici la feminin, nici la masculin. După suspendarea campionatelor din cauza pandemiei de COVID-19, Federația Română de Handbal a decis ca sezonul 2019-2020 al competițiiloe Liga Florilor – handbal feminin şi Liga Zimbrilor – handbal masculin  să se încheie fără a declara vreo campioană.

Clasamentul final al celor două competiții de handbal românesc rămâne cel de dinainte de suspendarea jocurilor, dar cele două echipe aflate pe locul întâi – Dinamo Bucureşti, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin – nu vor primi titlu de campioane.

”Federatia a decis: nu se acorda TITLU in acest an! Am muncit un an degeaba. Ne ramane mandria de a nu fi pierdut in Champions League”, au scris reprezentanții clubului de handbal Dinamo București pe pagina oficială de Facebook.

👎👎👎Federatia a decis: nu se acorda TITLU in acest an! Am muncit un an degeaba. Ne ramane mandria de a nu fi pierdut in…

Publicată de Dinamo Bucuresti Handbal Club pe Luni, 18 mai 2020

În același timp, echipa aflată pe primul loc în campionatul feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, deși nu va primi titlul de campioană este calificată în Champions League.

🔴🔵 #oficial SCM Ramnicu Valcea este calificata pentru noua editie 2020/2021 a EHF Champions League.▶️ #Titlul de…

Publicată de SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin pe Luni, 18 mai 2020

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis să nu se ofere titlul de campioana nici handbal feminin și nici la handbal masculin. Acesta a votat să rămână clasamentul actual, folosind și modelul norvegian, care prevedea împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri.

Clasament în Liga Zimbrilor  (handbal masculin)

 1. Dinamo București – 55 de puncte
 2. Potaissa Turda – 50 de puncte
 3. Minaur Baia Mare – 43 de puncte
 4. HC Dobrogea Sud – 42 de puncte
 5. CSM București – 42 de puncte

Clasament în Liga Florilor (handbal feminin)

 1. SCM Râmnicu Vâlcea – 43 de puncte
 2. CSM București – 43 de puncte
 3. Minaur Baia Mare – 36 de puncte
 4. Gloria Buzău – 35 de puncte
 5. Dunărea Brăila – 30 de puncte

Echipele care vor participa la cupele europene sunt:

 1. Handbal feminin:
  1. Liga Campionilor: SCM Râmnicu Vâlcea
  2. European Handball League: CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău
 2. Handbal masculin
  1. European Handball League: Dinamo Bucureşti, Potaissa Turda
  2. Cupa EHF: Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanţa

Federația Română de Handbal a decis totodată să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale în acest sezon. Viitorul an competiţional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin şi masculin.

Distribuie:

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!