Lumea tenisului a primit o nouă veste tragică! A murit un fost campion Wimbledon

Lumea tenisului a primit o nouă veste tragică! A murit un fost campion Wimbledon
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Lumea tenisului a primit o nouă veste tragică! A murit un fost campion Wimbledon. Reușind să își facă un renume în tenis prin multă muncă și determinare, ultima perioada a vieții a fost marcată de probleme de sănătate.

Alex Olmedo, câștigătorul din 1959 de la Wimbledon, a murit

Fostul jucător de tenis, care a reușit să câștige Wimbledon și Campionatul Australian la simplu din 1959, făcând parte încă din 1987 din „Internațional Tennis Hall of Hame”, a murit miercuri după ce suferea de cancer.

Alejandro „Alex” Olmedo s-a născut în Peru în 1936 și s-a mutat încă din tinerețe în Statele Unite. A urmat cursurile Universității California de Sud, acolo unde a reușit să câștige campionatul NCAA la simplu și dublu în 1956 și 1958.

Olmedo a făcut parte din echipa Statelor Unite în Cupa Davis, și a condus echipa spre câștigarea trofeului din 1958, unde a făcut pereche cu Ham Richardson, pentru a câștiga titlu la dublu în cadrul cunoscutei competiții, US Open.

A urmat apoi o victorie istorică în sezonul 1959, acolo unde a reușit să îl învingă pe australianul Rod Laver în finala de la Wimbledon și triumful de la Australian Open.

„Alex Olmedo a reușit prin multă muncă și sacrificii să își îndeplinească visul de a avea o carieră în tenis, ca într-un final să devină un mare campion în Hall of Fame. A fost un jucător senzațional și un erou al Cupei Davis. Un mare campion, un prieten bun, și îi vom simți lipsa”, a declarat Stan Smith, președintele Internațional Tennis Hall of Fame.

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!