Lumea fotbalului în doliu! S-a stins din viață încă un campion mondial

Lumea fotbalului în doliu! S-a stins din viață încă un campion mondial
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Lumea fotbalului a mai pierdut un alt mare jucător! Fost campion mondial, atacantul s-a stins din viață la 64 de ani, din cauza unui stop cardiac. 

Fostul jucător, Paolo Rossi, campion mondial în 1982, a decedat la vârsta de 64 de ani

Anunțul a fost făcut în noaptea de miercuri spre joi de postul de televiziune RAI Sport, unde Rossi ocupase postul de analist:

“O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito, cel care nu va putea fi uitat, ne-a făcut să ne îndrăgostim în vara anului 1982. Un coleg prețios și competent. Odihnește-te în pace, Pablo”, a transmis prezentatorul Enrico Varriale.

Informația a fost confirmată și de soția lui Rossi, Cappelleti Frederica, care a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu fostul fotbalist, la care a adăugat textul “per sempre” (n.r – pentru totdeauna), fără a oferi detalii despre cauza decesului.

Paolo Rossi a fost eroul Italiei la Campionatul Mondial din 1982. Atacantul născut la Prato a marcat șase goluri la turneul final din Spania: trei contra Braziliei (3-2), în grupe), două împotriva Poloniei (2-0), în semifinale, și unul contra Germaniei (3-1), în finală.

În 1982, pe lângă Campionatul Mondial, Rossi, care evolua la Juventus în acea perioadă, a câștigat Balonul de Aur și titlul de golgheter al turneului final.

Rossi și-a petrecut întreaga carieră de fotbalist în Italia, la formații precum Juventus, Como, Vicenza, Perugia, AC Milan sau Verona. Alături de “Bătrâna Doamnă” a obținut trofee precum Cupa Campionilor Europeni (1984/1985), Supercupa Europei (1984/1985), două titluri în Italia (1981/1982, 1983/1984) sau Cupa Italiei (1982/1983).

Paolo Rossi este al doilea câștigător de Cupă Mondială care moare în ultimele două săptămâni, după argentinianul Diego Maradona, decedat la data de 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac.

Paolo Rossi

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!