Ion Țiriac și Ilie Năstase nu au uitat de unde au plecat! Cei doi și-au amintit vremurile când nu aveau bani nici de mâncare

Ion Țiriac și Ilie Năstase nu au uitat de unde au plecat! Cei doi și-au amintit vremurile când nu aveau bani nici de mâncare
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Chiar dacă în prezent au o situație materială mult peste medie, Ion Țiriac și Iie Năstase nu ai uitat de unde au plecat. Cei doi mari sportivi nu au fost așa de la început și unde au ajuns acum se datorează muncii și perseverenței.

Tenismenii care au reprezentat de repetate ori România au trecut și prim momente grele de-a lungul vieții.

Cei doi și-au amintit când nu aveau bani nici de cazare nici de drum, să nu mai precizăm de mâncare, dar acele momente grele au lăsat amintiri frumoase în spate și au clădit o prietenie cum mai rar s-a văzut.

Ion Țiriac (81 de ani) crede că jucătorii din ziua de astăzi au o viață mai bogată, dar nu la fel de frumoasă ca a tenismenilor din generația sa! Sacrificiile pe care Țiriac și Ilie Năstase (74 de ani) le-au făcut pentru a juca la turneele de tenis au venit la pachet cu întâmplări și situații memorabile.

Fostul component al naționalei de Cupa Davis și-a amintit de un episod petrecut înaintea unui meci din competiția inter-țări, când jucătorii români au rămas fără bani.

Jucătorii au făcut chetă pentru măncare.

 

„Împărțeam 5 pizze la 12 oameni”

Ion Țiriac împreună cu alți jucători de tenis, între care și Ilie Năstase, erau nevoiți să pună mână de la mână pentru a cumpără mâncare, într-o epocă boemă a tenisului! Iar atunci când i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase, replica primului lider ATP l-a lăsat mască pe Țiriac: „Vorbeam cu Ilie şi zicea că ăştia nu au jumătate din viaţa pe care am avut-o noi.

Când am jucat Cupa Davis, bani de tren nu ne-au dat. Săptămâna dinainte jucasem şi prost şi nu primisem ăia 50 de dolari pe care trebuia să îi primim. Îi spuneam seara lui Năstase să scoată banii pentru cină. Îmi răspundea: ‘Băi, Ţiriac, ştii că nu am’. Strângeam banii, de câte pizze avem? De 5. Câţi suntem? 12. Şi mâncam ăia 12 alea 5 pizze şi a doua zi iar ne antrenam”, a povestit Ion Țiriac la TVR 2.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!