Încă un club de fotbal intră în faliment din cauza pandemiei de COVID-19

Încă un club de fotbal intră în faliment din cauza pandemiei de COVID-19

Clubul Tianjin Tianhai, care se confruntă cu grave probleme financiare în contextul pandemiei de coronavirus, şi-a anunţat falimentul şi va părăsi prima ligă chineză de fotbal, Chinese Super League (CSL), informează AFP, citat de DigiSport.

Conducerea grupării a informat Federaţia chineză că echipa nu va mai fi înscrisă, din sezonul viitor, în primul eşalon valoric. Această decizie, o premieră în fotbalul chinez, ar putea veni în sprijinul celor de la Shenzhen FC, care ar putea reveni în elită la doar câteva luni după ce au retrogradat.

Înfiinţat în 2006, Tianjin Tianhai, denumit apoi Tianjin Quanjian, şi-a făcut debutul în divizia a 2-a în 2011 şi a beneficiat de aportul unor jucători precum brazilianul Alexandre Pato, belgianul Axel Witsel sau francezul Anthony Modeste.

Clubul Tianjin Tianhai nu este primul club de fotbal din lume care intră în faliment din cauza suspendării activității în condiții de pandemie.

În Europa, prima echipă de fotbal care și-a anunțat falimentul a fost Lokeren din Belgia. Clubul din liga secundă a Belgiei, Lokeren, a fost nevoită să anunțe că intră în faliment după ce nu a putut să găsească un investitor care să o salveze de datorii,  tocmai în anul în care clubul împlineşte 50 de ani.

Nici fosta campioană a Țării Galilor, Rhyl FC nu a putut trece cu bine peste criză financiară provocată de pandemia de coronavirus. Echipa din norul Țării Galilor a declarat falimentul la sfârșitul lunii aprilie, după 141 de ani de existență.

Distribuie:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!