„Golden Boy”, cifre impresionante la doar 20 de ani. Ultimele reușite

„Golden Boy”, cifre impresionante la doar 20 de ani. Ultimele reușite

„Golden Boy”, cifre impresionante la doar 20 de ani pentru atacantul minune al celor de la Borussia Dortmund. Erling Haaland a reușit să marcheze patru goluri în ultimul meci din Bundesliga, împotriva celor de la Hertha Berlin.

Recorduri depășite rând pe rând

După ce sâmbătă dimineată norvegianul fusese ales „Golden Boy”, cel mai valoros tânăr jucător al anului, de către Tuttospor, după-amiază a reușit să își demonstreze din nou valoarea. Echipa sa, condusă cu 1-0 a reușit să întoarcă scorul și să câștige cu scorul de 5-2:

  • 1-1 (47): a 7-a reușită în Bundesliga 2020-2021, prima în deplasare.
  • 1-2 (49): era al 21-lea său gol în primele 22 de meciuri în campionatul german. Recordul marelui Uwe Seeler (20 în 22 de partide), care rezista de 66 de ani, a fost depășit!
  • 1-3 (62): Al doilea hat-trick în Bundesliga, tot atâtea câte are Thomas Müller în 12 ani. Primul, chiar la debutul pentru BVB, pe 18 ianuarie, într-o confruntare la fel de nebună, 5-3 pe terenul lui Augsburg. Dar atunci nu marcase de trei ori la rând.
  • 2-5 (79): “Poker”! Întâia oară când a înscris patru goluri la seniori după ce a părăsit Norvegia. Mai avea un “poker” acasă, la Molde, la un 4-0 cu Brann.

Cifre incredibile pentru vârsta lui

Anul 2020 se pare că s-a dovedit a fi unul extraordinar de bun pentru Haaland. 37 de goluri în 35 de meciuri în 2020 la club și națională, iar anul competițional încă nu s-a sfârșit.

Într-un interviu acordat ESPN, acesta a comentat dialogul avut la final cu antrenorul Lucien Favre:

 „M-a întrebat câte goluri am dat: Trei au fost? I-am zis: Nu, patru! Doar pentru că m-ați înlocuit în minutul 85. Sunt puțin supărat pe el”, a declarat Haaland râzând.

La 20 de ani și 4 luni, scandinavul de 1,94 m este cel mai tânăr fotbalist cu o asemenea performanță în istoria Bundesligii. Trecuseră patru ani de când un jucător de la Dortmund reușise patru goluri într-un meci. După Pierre-Emerick Aubameyang, Erling Braut Haaland a atins această performanță.

Cifrele nordicului sunt uluitoare: 37 de goluri în 35 de partide la club și națională în 2020. 31 în 30 de jocuri pentru Borussia în toate competițiile, 23 în 22 de confruntări în Bundesliga. Mereu un gol sau două în plus.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!