Gest fără precedent în atletism. Și-a așteptat adversarul pe linia de sosire și l-a lăsat să termine cursa înaintea lui

Gest fără precedent în atletism. Și-a așteptat adversarul pe linia de sosire și l-a lăsat să termine cursa înaintea lui

Gest impresionant la triatlonul de la Barcelona. Un atlet și-a așteptat adversarul chiar pe linia de sosire și l-a lăsat să termine cursa înaintea lui.

Spanionul Diego Mentriga ar fi trebuit să treacă singur linia de sosire pe locul al treilea, dar aceasta a decis să își aștepte adversarul, atletul britanic James Teagle, chiar pe linia de sosire.

Diego Mentriga și James Teagle se luptau pentru al treilea loc pe podiumul triatlonului de la Santander. Atletul britanic s-a aflat mult timp în fața spaniolului, dar a ratat ultima curbă înainte de sosire și a lovit un gard de protecție, moment în care a fost depășit de Mentriga. Doar că Mentriga a decis să nu profite de această ocazie și să dea dovadă de un mare fair-play așteptându-și adversarul chiar pe linia de sosire și lăsându-l să termine cursa înaintea lui.

“A fost în faţa mea tot timpul. A meritat”, a declarat Diego Mentriga, la final.

“Văzând ce greşeală a făcut, m-am oprit. Când am văzut că a greşit drumul, pur şi simplu m-am oprit. James a meritat medalia. Cred că nu a văzut semnele şi de aceea s-a întâmplat asta. Dacă s-a repeta situaţia, cu siguranţă aş face la fel.”, a afirmat Mentriga, după cursă.

Teagle i-a mulţumit lui Mentriga şi i-a strâns mâna, înainte de a trece linia de sosire.

Câştigătorul cursei, Javier Gomez Noya, a descris gestul lui Diego Mentriga ca fiind “cel mai mare din istorie”.

“Adevăratele valori ale SPORTULUI într-un singur gest. Respect! Fair-play!”, a scris şi portarul lui Liverpool, Adrian, pe pagina personală de Twitter.

Oficial, James Teagle a terminat cursa pe locul al treilea. Dar organizatorii să-l recompenseze și pe spaniolul Diego Mentriga. Mentriga a câștigat locul 3 de onoare și a încasat premiul de 300 de euro, la fel ca și britanicul Teagle.

Distribuie:
Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!