Gest de mare campion! Ce a făcut Djokovic pentru ceilalți jucători de tenis

Gest de mare campion! Ce a făcut Djokovic pentru ceilalți jucători de tenis

Gest de mare campion! Ce a făcut Djokovic pentru ceilalți jucători de tenis din țara sa natală.

”Novak a făcut un lucru incredibil! Chiar aveam nevoie de asta!”

Cunoscut drept un sportiv extrem de generos, starul sportului alb nu se uită la bani când vine vorba să dea o mână de ajutor. A câștigat sute de milioane de dolari din tenis și din contractele de publicitate cu diferite companii gigant ale lumii, a devenit endorser pentru firme celebre de echipament sportiv și deține resurse financiare pentru a direcționa bani către tenisul din Serbia.

Într-un interviu acordat publicației L’EQUIPE, antrenorul lui Damir Dzumhur, Petar Popovic, a dezvăluit gestul incredibil al campionului Novak față de colegii și jucătorii sârbi.

„Iarna, spațiile de pregătire sunt foarte scumpe aici. Mai ales pentru un jucător 700, 800 sau 1000 din lume. ”

Liderul mondial a pus la dispoziția tenismenilor sârbi un întreg complex în Belgrad, cu toate dotările necesare antrenamentelor din perioada de iarnă. Astfel, compatrioții lui Nole vor avea parte, pe lângă terenuri de tenis, de sală de refacere și de kinetoterapeuți, potrivit cotidianului francez L’Equipe. De asemenea, Novak Djokovic a plătit șederea acestora la hotel plus un nutriționist care va avea grijă de sportivii din Serbia invitați de Nole în programul său.

„Novak a făcut un lucru incredibil pentru țara noastră. Chiar aveam nevoie de asta. Mai ales jucătorii tineri. Este un ajutor excepțional. Nu văd alți jucători care au făcut acest lucru pentru tenisul din țara lor. El nu se laudă cu asta. A arătat că se gândește la ceilalți”, a precizt Petar Popovic.

La un moment dat, în trecut, staff-ul lui Djokovic era compus din 13 oameni, pe lângă antrenorul său.

Donații pentru sport și sănătate

Novak Djokovic este recunscut pentru actele de caritate coordonate prin intermediul fundației sale. Iar donațiile lui nu se limitează doar la lumea tenisului. Nole a făcut donații importante și pentru Biserica Ortodoxă din Serbia și pentru sistemul sanitar local.

Donația de 5,5 milioane de dolari vine la doar două luni după ce sportivul, alături de soția sa, au decis să ajute cu peste un milion de euro spitalele din Serbia, în vederea achiziționării de aparate respiratorii și echipamente medicale în contextul pandemiei de Covid-19.

„Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”, a spus sportivul în luna aprilie a anului 2011, când a primit Ordinul Sfântul Sava în gradul I din mâinile Patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Ordinul Sfântul Sava este cea mai înaltă distincție din Biserica Ortodoxă a Serbiei și i-a fost acordată în special pentru contribuţia sa la renovarea monumentelor religioase din Serbia, printre care se numără și Mănăstirea Gračanica.

„Vreau să mulţumesc personalului medical din Serbia şi din întreaga lume, care luptă pentru persoanele afectate de coronavirus. Din nefericire, din ce în ce mai mulţi oameni sunt infectaţi zilnic. Eu şi soţia mea, Jelena, am gândit un plan pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a spus, atunci, Novak Djokovic.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!