Fotbalul poate să mai aștepte. Stadionul Național se transformă în spital COVID-19

Fotbalul poate să mai aștepte. Stadionul Național se transformă în spital COVID-19

Cazurile de COVID-19 sunt în continuă creștere, iar autoritățile impun noi restricții. Activitățile sportive, inclusiv fotbalul, sunt trecute pe planul doi, principala preocupare fiind aceea de suplimenta spațiile medicale pentru cazurile de COVID-19. Iar stadioanele pot oferi exact spațiul de care este nevoie.

Autoritățile poloneze au anunțat că vor transforma Stadionul Național din Varșovia într-un spital de campanie temporar pentru a gestiona pandemia COVID-19.

Stadionul are o capacitate de 58.500 de locuri și a fost construit pentru a găzdui meciuri pentru campionatul EURO 2012.

”Stadionul va avea loc pentru 500 de pacienți și va fi echipat cu oxigenoterapie”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Piotr Muller, citat de Euronews.

Pacienții vor fi cazați în numeroasele săli de conferințe ale stadionului și în facilitățile multifuncționale situate sub standurile sale de la sfârșitul acestei săptămâni. Nu au fost oferite detalii însă despre personalul acestui spital temporar, având în vedere că și Polonia, ca și celelalte țări europene afectate de al doilea val de COVID-19 se confruntă cu aceeași problemă a personalului medical insuficient.

Aceasta nu este singura arenă sportivă transformată în spital temporar COVID-19. Și Serbia a anunțat că la Sala Polivalentă Arena din Belgrad a fost instalat un spital temporar, care la parter are 360 de paturi, iar la etaj, unde erau lojele VIP, au fost pregătite 150 de paturi.

Se pare că se repetă scenariul din primăvară, când mai multe spații dedicate competițiilor sportive au fost transformate în spitale COVID-19. Atunci, clubul de fotbal Watford din Premiere League, Anglia, și-a pus stadionul la dispoziția Serviciului Național de Sănătate din Anglia (NHS), pentru a fi folosit drept spațiu pentru îngrijirea copiilor bolnavi. Arenele de tenis din New York, care găzduiesc turneul anual de grand slam de la US Open, au fost de asemenea transformate în spitale de campanie, pentru tratatarea pacienţilor bolnavi de COVID-19.

Inclusiv în România, mai multe arene sportive, precum Sala Sporturilor din Brașov, Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca și Sala Polivalentă din Craiova, au fost transformate în spitale COVID-19.

Distribuie:

Citeste si:

  • Decizie finală! Sportivii români rămași fără medalii la olimpiadă...
  • Mesajul lui Guardiola pentru starul Diego Maradona...
  • Rând pe rând, cluburile de fotbal aduc un omagiu. Napoli, în doliu...
  • Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!