Finanțarea Federației Române de Tenis de către Ministerul Tineretului și Sportului, tranșată la Curtea de Apel. Ce a decis instanța

Finanțarea Federației Române de Tenis de către Ministerul Tineretului și Sportului, tranșată la Curtea de Apel. Ce a decis instanța

Finanțarea Federației Române de Tenis de către Ministerul Tineretului și Sportului, tranșată la Curtea de Apel. Decizia instanței a fost făcută publică de Federația Română de Tenis pe pagina sa oficială.

FRT a câștigat procesul intentant MTS privind refuzul finanțării federației începând cu 2018, se arată în comunicatul oficial al FRT.

”Curtea de Apel București a anulat actul prin care Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat finanțarea tenisului românesc în anul 2018. Nelegalitatea flagrantă a deciziei prin care MTS a sabotat dezvoltarea tenisului românesc este acum dovedită pe cale judecătorească”, anunță reprezentanții Federației Române de Tenis.

”Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei. Dispune anularea în parte a Raportului privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale şi a Anexei acestuia, publicate pe site-ul Ministerul Tineretului şi Sportului la data de 09.02.2018, cu privire la neeligibilitatea Federaţiei Române de Tenis de a beneficia de finanţare pentru anul 2018.

Dispune obligarea pârâtei Ministerul Tineretului şi Sportului publice la emiterea unui nou raport privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale, ţinând cont de considerentele hotărârii pronunţate în prezenta cauză.

Respinge, în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 20.10.2020 în şedinţă publică”, se arată în decizia civilă nr. 381/20.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti, în cazul procesului intentat Ministerului Tineretului și Sportului de către Federația Română de Tenis.

Reprezentanții Federației Române de tenis consideră că lipsa finanțării din partea ministerului a adus tenisului românesc pierderi uriașe, provocând imposibilitatea efectivă de a realiza proiecte esențiale de dezvoltare, respectiv de a organiza ori sprijini participarea sportivilor la diferite evenimente de performanță.

”Finanțarea din partea MTS acoperea cheltuielile pentru organizarea de către FRT a campionatelor naționale. În lipsa acestei finanțări, organizarea campionatelor naționale a fost plasată în sarcina cluburilor, care în mod evident nu au avut resursele financiare pentru a acoperi toate aceste costurile, la care se adaugă proiectele sportive proprii”, se menționează în comunicatul FRT.

Potrivit FRT și participarea loturilor naționale de tenis la turneele internaționale a fost afectată de lipsa finanțărilor de la stat. În lipsa sprijinului din partea Federației, un număr semnificativ de sportivi din loturile de copii si juniori au fost nevoiți să acopere cheltuielile din bani proprii sau chiar să nu mai participe la turnee.

”Lipsa de investiții în copii are și va avea repercusiuni din cele mai grave asupra viitorului tenisului românesc”, spune conducerea FRT, care adaugă că fără finanțările de la minister nu au fost și nu sunt disponibile resurse financiare nici pentru pregătirea loturilor naționale înainte de participarea în competiții.

”Față de poziția de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului și Sportului (care refuză cu obstinație deblocarea sumelor cuvenite legal), Federația Română de Tenis este îndreptățită acum la restituirea imediată a finanțării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflației până la data plății efective”, se mai precizează în comunicatul Federației Române de Tenis care intenționează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanțării tenisului românesc în ultimii ani.

La sfârșitul lunii septembrie, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat că Federaţia Română de Tenis va beneficia în 2021 de finanţare de la bugetul de stat, după ce a rezolvat în instanţă problemele de ordin juridic. El a precizat că pentru 2020 FRT a obţinut câştig de cauză în instanţă după expirarea termenului în care putea să-şi refacă dosarul prin care să solicite finanţare de la MTS.

Distribuie:

Citeste si:

  • Noi reacții emoționante venite de la mari campioni! A lăsat un „gol ur...
  • Mesajul lui Guardiola pentru starul Diego Maradona...
  • Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost soli...
  • Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!