„Eroii zilei de azi”, fotbaliștii unei echipe de liga a III-a. Gest de solidaritate

„Eroii zilei de azi”, fotbaliștii unei echipe de liga a III-a. Gest de solidaritate
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Acțiune demnă de laudă din partea unor jucători din liga a III-a. După ce au trecut prin unele forme ușoare ale infectării cu noul virus și s-au vindecat complet, fotbaliștii echipei de fotbal  ACS Husana Huși , au mers și au donat plasmă pacienților aflați în stare gravă în spital. Personalul medical i-a denumit, „eroii zilei de azi”.

Gest de solidaritate pentru pacienții aflați în stare gravă

Acțiunea jucătorilor echipei ACS Husana Huși a avut loc vineri, 20 noiembrie, atunci când la Centrul de Transfuzii Bârlad, jucătorii trecuți prin unele forme ușoare ale bolii și vindecați complet, au decis să participe activ alături de medici la combaterea efectelor virusului. Plasma astfel recoltată de la jucătorii vindecați s-a dovedit un adevărat ajutor pentru pacienții aflați în stare gravă la spital.

„Așa cum am promis, astăzi (vineri, 20 noiembrie, n.r.), unii din sportivii noștri care au îndeplinit condițiile donării de plasmă au mers la Centrul de Transfuzii Bârlad pentru a dona plasma atât de necesară bolnavilor de Covid”, au scris oficialii ACS Husana Huși pe pagina oficială de socializare a clubului.

Declarațiile jucătorilor și justificarea acțiunii, model de urmat

“A fost destul de simplu din punct de vedere fizic, fiindcă am avut o formă ușoară a bolii. Mai complicat a fost din punct de vedere psihologic, stând în spital. Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acea perioadă. Cert este că eram față în față cu necunoscutul, nu știam cum să reacționez, mai ales când vedeam că alții făceau fel și fel de forme ale acestei boli, unele foarte grave. Mă bucur că sunt sănătos”, a spus unul dintre fotbaliștii testați pozitiv în prima parte de campionat.

Acțiunea lor nu a rămas neobservată, iar atât președintele clubului, cât și personalul medical din cadrul Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad, au avut numai cuvinte de laudă:

“Îi felicit pe băieți pentru inițiativă. Sunt eroii noștri și un exemplu de urmat pentru ceilalți. Au decis să îi sprijine pe cei care sunt în stare critică. Prin acest gest sunt convins ca vor fi salvate alte vieți”, a spus Daniel Dobrea, președintele Husana Huși.

Personalul medical de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad a ținut să le mulțumească fotbaliștilor huseni, considerându-i „eroii zilei de azi”.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!