Doliu în sportul românesc! Un mare arbitru a încetat din viață

Doliu în sportul românesc! Un mare arbitru a încetat din viață
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Doliu în rugby-ul din România. A încetat din viaţă joi fostul mare arbitru internaţional Vasile Chirondojan, preşedintele CS Cleopatra Mamaia.

Personalitate marcantă a rugbyului dobrogean, nea Țuțu, cum era cunoscut în lumea Ovalului, a activat în rugby ca arbitru internațional între anii ‘80-‘90 în partidele din cadru FIRA. Acesta și-a dedicat viața menținerii și promovării rugbyului la malul mării, susținând generații întregi de copii, mulți dintre aceștia devenind Stejari, scrie FR de Rugby.

Încă un moment greu anul acesta, după Adi Costache, ne-a lăsat și nea Țuțu. Este o pierdere imensă pentru noi, pentru rugbyul românesc, am pierdut unul dintre pilonii sportului juvenil constănțean, un om care a pus de fiecare dată tot sufletul în proiectele pe care le-a făcut. Suntem alături de familia îndurerată!”, a declarat Alin Petrache, președintele FR de Rugby.

Rugby-ul românesc este în doliu! A murit fostul mare arbitru internaţional Vasile Chirondojan

Conform informaţiilor furnizate de familie, preşedintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan, fusese internat în Spitalul Judeţean Constanţa de aproximativ o săptămână, cu mai multe probleme medicale: insuficienţă renală, insuficienţă hepatică, diabet, obezitate, probleme cardiologice.

A făcut şi o pneumonie acută, iar virusul Covid-19, foarte probabil, i-a grăbit sfârşitul. În cursul după-amiezii de joi, inima sa a încetat să mai bată, conform publicației constănțene Cuget LIber.

Fost rugbyst, dar și fost arbitru internațional de rugby, Vasile Chirondojan a activat și în calitate de consilier local al municipiului Constanța. Ultima competiție pe care a organizat-o preşedintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan, a fost în luna septembrie a acestui an, la Mamaia, turneul „Oval Touch”, la care au participat echipe de juniori din toată țara.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!