COVID-19 amână și competițiile sportive din prima parte a anului anului viitor? Primele anunțuri în acest sens

COVID-19 amână și competițiile sportive din prima parte a anului anului viitor? Primele anunțuri în acest sens
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

COVID-19 a dat peste cap calendarul sportiv al anului 2020 și pare că nici competițiile sportive din prima parte a anului viitor nu sunt tocmai sigure.

Pandemia de COVID-19 a amânat sau anulat nenumărate competiții sportive la nivel mondial, inclusiv Campionatul European de Fotbal EURO 2020 și Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alte competiții internaționale programate pentru anul viitor au fost amânate cu un an pentru a nu se suprapune cu marile evenimente sportive care ar fi trebuit să se desfășoare anul acesta și au fost reprogramate în 2021. Este cazul Campionatelor Mondiale de la Fukuoka, programate între 16 iulie și 1 august 2021, care au fost amânate pentru luna mai a anului 2022.

Incertitudinea evoluției COVID-19 pune însă sub semnul întrebării și desfășurarea altor competiții sportive programate în prima parte a anului 2021.

Maratonul oraşului Tokyo, spre exemplu, ar putea fi amânat din primăvară în toamnă, din cauza preocupării privind pandemia de coronavirus, după relatează agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

Organizatoarea cursei, Tokyo Marathon Foundation (TMF), va organiza la sfârșitul acestei săptămâni o întâlnire specială pentru a aproba oficial decizia de amânare din luna martie pentru toamnă a maratonului care strânge în fiecare an circa 38.000 de participanţi.

Și organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni la rugby plănuiesc o programare mai târzie a competiţiei. Ediția din 2021 a Turneului celor Șase Națiuni ar urma să înceapă în februarie, dar organizatorii se gândesc să amâne startul competiției pentru o altă perioadă care să permită revenirea fanilor în tribune, în contextul în care federaţiile se confruntă cu impactul financiar negativ din absenţa reţetei din vânzarea de bilete, relatează Reuters.

Federaţia engleză de rugby estimează diminuarea veniturilor cu 138 milioane lire sterline, dacă fanii nu vor avea acces în tribune la ediţia 2021 a Six Nations, iar federaţiile galeză, scoţiană şi irlandeză anticipează de asemenea pierderea unor venituri importante.

În același timp, organizatorii altor mari cometiții sportive, precum turneul de tenis de Grand Slam de la Wimbledon, Campionatul European de Fotbal EURO 2021 și Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, anunță că acestea se vor desfășura la datele anunțate pentru anul viitor, fie cu număr redus de spectatori sau fără prezența acestora în tribune, în funcție de evoluția COVID-19.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!