Cele mai multe înscrieri în programul de voluntariat UEFA EURO 2020 de până acum

Cele mai multe înscrieri în programul de voluntariat UEFA EURO 2020 de până acum

EURO 2020 a adus o surpriză pentru organizatori. Pe lângă cea mai mare cerere de bilete din istorie, justificată probabil și de ușurința noii aplicații de achiziție, și cele mai multe înscrieri în programul de voluntariat. 88 la sută dintre aplicanți provin din cele 12 orașe-gazdă.

Campionatul European din această vară, desfășurat în mai multe țări cu ocazia aniversării a 60 de ani de la prima ediție, oferă celor 12.000 de voluntari din toate orașele gazdă oportunitatea de a participa la cea mai mare sărbătoare fotbalistică de pe continent.

La finalul perioadei de recrutare au fost 37.000 de aplicanți din 159 de țări. Cei mai mulți înregistrați vreodată cu ocazia unui turneu final european.

88 la sută dintre aceștia provin din orașele organizatoare, ceea ce înseamnă că ei vor fi adevărați ambasadori pentru fanii fotbalului pe întreaga durată a competiției.

„Cei care vor avea șansa de a fi aleși în echipa voluntarilor la EURO 2020 vor avea o experiență unică în viață la vară”, e de părere Martin Kallen, CEO UEFA Events SA.

Peste 60 la sută din totalul aplicanților au sub 25 de ani, rolul în organizarea EURO 2020 oferindu-le tuturor o excelentă oportunitate de a contribui la buna desfășurare a unuia dintre cele mai importante evenimente sportive din lume. 41 la sută dintre aplicanți sunt femei.

22.000 de voluntari au aplicat pentru UEFA EURO 2016, organizat în Franța, dintre care 36% au fost femei

În România au fost 2.404 de aplicanți din 50 de țări din întreaga lume. 27 la sută dintre aceștia sunt femei. Vezi în infograficul de mai jos mai multe informații despre echipa voluntarilor de la București.

„Am fost extrem de bucuroși să primim peste 2.400 de înscrieri în programul de voluntariat. O mie dintre cei care au aplicat vor contribui din plin la organizarea în cele mai bune condiții a partidelor de la București. O bună repetiție pentru o parte dintre voluntarii de la turneul final a avut loc cu ocazia tragerii la sorți a grupelor, organizată în noiembrie la Romexpo”, a spus Diana Pirciu, Manager Voluntari EURO 2020 la București.

Cei 12.000 de voluntari selectați pentru cele 12 orașe gazdă ale EURO 2020 vor primi în următoarea perioadă mai multe informații despre rolul pe care îl vor avea în organzarea turneului. O platformă de e-learning va fi lansată la începutul lunii martie și îi va ajuta pe aceștia să se familiarizeze cu atribuțiile lor pe durata competiției.

Cei care nu vor face parte din echipa voluntarilor UEFA mai au o șansă de a fi parte din acest impresionant proiect, întrucât fiecare oraș gazdă va lansa propriul program de voluntariat.

EURO 2020 se va disputa în următoarele orașe: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma și Sankt Petersburg.

Distribuie:

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!