Ce decizie a luat Simona Halep în privința tenisului după înfrângerea din optimile turneului de la Roland Garros

Ce decizie a luat Simona Halep în privința tenisului după înfrângerea din optimile turneului de la Roland Garros

Simona Halep a fost eliminată în optimile turneului de tenis de la Roland Garros, fiind învinsă de Iga Swiatek cu scorul final 6-1, 6-2. După meci, Simona a mărturisit ce decizie a luat în privința tenisului, după această înfrângere.

 

De ce a pierdut Simona Halep meciul cu Iga Swiatek

După un an sezon diferit, cu turnee anulate sau amânate din cauza pandemiei de COVID-19, în care Simona a obținut totuși, pentru prima oară în carieră, trei trofee consecutiv – la Dubai, Praga și Roma, jucătoarea noastră era favorita numărul 1 la câștigarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Simona a fost însă eliminată în optimi, după un meci în care a câștigat doar trei game-uri.

„Ei îi revin toate meritele. Ea a jucat de o manieră incredibilă azi, a fost pe tot terenul şi a lovit toate mingile de o manieră foarte puternică. S-a făcut puţin frig şi când este frig nu-mi simt prea bine picioarele la schimburile de mingi. Nu am putut să-mi ating cel mai bun nivel, dar ea a jucat foarte bine. A fost meciul ei”, a declarat Simona Halep după înfrângere, recunoscând că ar fi putut aborda diferit meciul, dar că nu a putut mai mult și că trebuie să accepte meciul așa cum a fost.

Jocul adversarei poloneze a surprins foști mari campioni de tenis, care au recunoscut că șansele Simonei au părut reduse încă de la primul game.

”Fiecare aspect al jocului lui Iga Swiatek a fost absolut incredibil. A fost atât de agresivă din spatele terenului, a căutat mereu să dicteze jocul. Mental a părut că este convinsă că poate juca bine și că poate produce o mare surpriză. Simțeai că deși Halep era cap de serie numărul 1, meciul este în mâinile lui Swiatek și că ea a dicta jocul. Cred că realitatea este că dacă privim retrospectiv meciul, Simona a pierdut în fața unei jucătoare mai bune. Swiatek a jucat fantastic”, a declarat Tim Henman, expert Eurosport și de patru ori semifinalist de Grand Slam, analizând meciul dintre Simona Halep și Iga Swiatek.

”Am fost foarte impresionat de felul în care Iga s-a mișcat și de faptul că și-a ascuns forehand-ul foarte bine. Lovea în toate direcțiile. Părea că zboară pe teren, atât de relaxată era. A fost foarte încrezătoare, ceea ce era extrem de dificil, dat fiind că la întâlnirea precedentă dintre ele, câștigase doar un game. De data asta a pierdut numai trei game-uri tot meciul. Asta înseamnă că tenisul ei se îmbunătățește și că joacă mai bine de fiecare dată. M-am bucurat de jocul ei și trebuie să spun că sunt foarte surprins de rezultat”, a spus și Alex Corretja, expert Eurosport și de două ori finalist Roland Garros.

 

Ce planuri are Simona Halep după înfrângerea de la Roland Garros

Deși a pierdut șansa de a câștiga un nou Grand Slam, după înfrângerea din optimile turneului de la Roland Garros, Simona Halep este fericită pentru victoriile din acest an.

“Sinceră să fiu, după 2020 rămân cu bucuria că am putut să jucăm tenis. M-am bucurat foarte mult de timpul petrecut aici, pe zgura de la Paris. M-am distrat, chiar dacă m-am și plictisit în camera de hotel. A fost minunat să am parte de câteva meciuri pe zgură, iar faptul că am câștigat Roma este cel mai frumos moment din acest an pentru mine”, a declarat Simona Halep la finalul meciului din optimile turneului de la Roland Garros.

Simona așteaptă cu nerăbdare să revină acasă și să se bucure de timpul liber alături de familie.

”Când ajung acasă vreau să mă odihnesc, să mă plimb pe străzi pentru că aici am fost foarte plictisită. Voi sta cu familia mea și mă voi bucura de tot timpul liber pe care-l voi avea, pentru că sunt foarte fericită cu modul în care am jucat anul acesta, voi sărbători pentru asta, nu voi ruina totul doar pentru un meci sau două”, a spus Simona Halep pentru Eurosport.

Cu privire la tenis, Simona Halep a decis să ia o pauză după Roland Garros.

”În principiu, cu acest turneu se încheie anul și… pauză”, a mărturisit Simona într-un interviu acordat Eurosport.

Deși nu a făcut nicio referire la un viitor turneu de tenis, Simona va reveni cel mai probabil pe teren, într-un meci oficial, abia în 2021.

Simona Halep ar putea participa la un viitor turneu în ianuarie 2021. Înainte de Australian Open, ar putea participa fie la Shenzhen, cum a făcut și în alți ani, fie la Adelaide, așa cum a ales și în 2020.

”Dacă va fi ca aici, o bula, voi merge la Australian Open, în condiții de maximă securitate sanitară. Dacă nu pot să mă antrenez timp de 2 săptămâni, evident că nu pot să joc. S-a terminat pentru mine acest sezon, nu m-am înscris la Ostrava. Aștept să mă odihnesc și să mă plimb pe străzi acasă”, a declarat Simona Halep, potrivit Gazetei Sporturilor.

Simona Halep va rămâne pe locul 2 până la finalul anului. Și deși ar fi ajuns iar lider mondial, dacă reușea să câștige pentru a doua oară Grand Slam-ul de la Paris, Simona este mulțumită de rezultatele ei din acest an atipic.

”A fost un an fantastic, cu toate momentele grele pe care le-am avut, așa că n-o să stric tot anul doar pentru un meci. Sigur că nu e ușor de acceptat acest rezultat, dar sunt obișnuită cu momentele grele în carieră”, a mai spus Simona Halep după ultimul meci de la Roland Garros.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!