Câștigătorul Raliului Dakar, decedat subit!

Câștigătorul Raliului Dakar, decedat subit!
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Doliu în lumea sportului, un mare pilot a murit chiar în timp ce se desfășoară Raliul Dakar.

Lumea sporturilor cu motor şi-a luat adio de la Hubert Auriol. Legendarul pilot a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani.

Hubert Auriol a încetat din viaţă la 68 de ani

Auriol a murit duminică “în urma unui accident cardio-vascular”, a anunţat familia acestuia, potrvit AFP, citată de L’Equipe.

Hubert Auriol s-a născut pe 7 iunie 1952 în Etiopia, unde tatăl său conducea compania feroviară. Nimic nu-i deschidea calea către raidul de raliuri în care și-a câștigat porecla de „africanul”.

După ce s-a întors în Franța la vârsta de unsprezece ani, a studiat economia și a început să vândă produse textile. La 20 de ani, a descoperit motocicleta dintr-o curiozitate, apoi a participat la Campionatul Francez din 1980 și a câștigat un titlu național la această disciplină.

După această primă încercare ,a urmat o serie de evinimente ,titluri câștigate,doborând record după record.

Gustul pentru aventură este, de fapt, firul comun în viața lui Hubert Auriol, care are, de asemenea, un alt record, cel al celei mai rapide runde din lume efectuate în avioane cu elice, în 1987 în compania lui Henri Pescarolo, Patrick Fourtick și Arthur Powell, în puțin peste 88 de ore.

Acesta a cucerit Raliul Dakar de două ori pe motocicletă, în anul 1981 ș 1983, dar nu a fost de ajuns pentru marele pilot care a revenit în cursă în 1988, de data aceasta într-o mașină.

Înainte de a câștiga raliul de pe Mitsubishi în 1992, pentru a deveni primul pilot care a triumfat pe Dakar în cele două categorii de regină. Doar Stéphane Peterhansel și Nani Roma au făcut acest lucru de atunci.

 

Auriol a fost şi directorul competiţiei între 1995 şi 2004. Vestea tragică a venit chiar în timp ce competiţia pe care o iubea se află în desfăşurare în Arabia Saudită.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!