Ana Maria Popescu și Helmut Duckadam, profesori de sport

Ana Maria Popescu și Helmut Duckadam, profesori de sport

Scrimera Ana-Maria Popescu şi fostul portar legendar Helmut Duckadam au fost miercuri ‘profesori de sport’ pentru elevii Şcolii 143 din Capitală, în cadrul unui eveniment de promovare a sportului în rândul elevilor, informează AGERPRES.

Ana-Maria Popescu şi-a luat rolul în serios şi a fost coordonatorul orei de educaţie fizică şi sport, îndrumându-i pe copii, în timp ce fostul portar, însoţit de fiica sa, Julianne, care practică scrimă, au intrat în rândul elevilor.

“Pentru mine este o bucurie, deşi am terminat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, nu am apucat să profesez, am fost prea preocupată de activitatea sportivă, dar nu se ştie niciodată când voi ajunge în această postură. Pentru mine e întotdeauna o bucurie atunci când întâlnesc copii, ori de câte ori am ocazia să le transmit beneficiile sportului. Această iniţiativă este minunată şi are nevoie de sprijinul nostru pentru că dacă noi nu ne implicăm, nu mişcăm, cu siguranţă lucrurile nu vor apărea de la sine. Cred că am o voce destul de puternică, antrenată pe planşa de scrimă şi asta mă ajută să mă înţeleagă copiii. Eu mi-aş dori ca toţi copiii să ajungă să facă scrimă, dar mai important este să înţeleagă cât de importantă este mişcarea şi să privească sportul ca pe o joacă. Noi adulţii uităm că sportul începe ca o joacă şi aşteptăm foarte mult de la ei. Mie, după 20 şi ceva de ani de scrimă, încă îmi place la nebunie jocul ăsta şi merg cu drag la antrenament”, a declarat Ana-Maria Popescu.

Spadasina i-a făcut şi o scurtă caracterizare din punct de vedere sportiv fiicei lui Helmut Duckadam, Julianne, despre care a spus că trebuie să fie mai puţin cuminte şi calculată pentru a reuşi.

“Pe mine mă bucură fiecare copil care intră într-o sală de scrimă, mai ales dacă e vorba de un copil care vine dintr-o familie de campioni şi tradiţia merge mai departe. Pe Julianne am mai întâlnit-o, nu e prima dată şi este o fire ambiţioasă, îşi face foarte bine temele, este profilul potrivit pentru scrimă. Sper ca pe planşă să nu fie atât de liniştită, pentru că ea pare foarte cuminte şi calculată iar în scrimă, şi mai ales la spadă, ai nevoie de acel dram de sclipire, ca să nu îi spun nebunie. Dar asta se antrenează”, a mai spus Ana-Maria Popescu.

Helmut Duckadam şi-a aminitit de perioada în care a reuşit să apere patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, acceptând să fie portar iar executanţi scrimera Ana-Maria Popescu şi echipa de fotbal feminin a Şcolii 143.

“Nu am fost chiar un profesor de sport, mai mult am urmărit, am adus-o pe fiica mea, pe Julianne, dar a fost o oră plăcută. Au aici o echipă de fete de fotbal foarte bună, am luat mingea şi printre picioare, am luat goluri, am mai şi aparat, dar sunt câteva jucătoare cu potenţial şi sper ca în curând să ajungă la echipa naţională. Pe Ana-Maria Popescu am păcălit-o eu, i-am arătat unde să tragă şi a crezut că o să schimb colţul. Julianne este la început de drum, are un an de când face acest sport, important este să muncească şi vom vedea peste doi-trei ani ce se va întâmpla. A fost alegerea ei, nu mă pricep, urmăresc mai nou acest sport. Eu cred că depinde foarte mult şi de noi, de părinţi, să îi lăsăm pe copii să facă sport, ştim că este importantă şcoală, dar cred că trebuie să le lăsăm acea copilărie şi să facă mişcare să îşi trăiască şi copilăria”, a spus fostul portar.

Scrimera Ana-Maria Popescu şi fostul portar Helmut Duckadam au participat miercuri, la Şcoala 143 la o acţiune de promovare a sportului din cadrul proiectului “Azi sunt profu tău de sport”, iniţiat de Asociaţia Junior Sport, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5. Proiectul cuprinde o serie de acţiuni la care participă, în perioada 2-17 decembrie, foşti campioni olimpici şi mondiali, antrenori şi preşedinţi de federaţii, printre care Anghel Iordănescu, Monica Iagăr, Nicu Vlad, Ana-Maria Popescu Brânză, Julianne Duckadam, Helmut Duckadam, Cristinel Romanescu, Silvia Stroescu, Gruia Docan, Alexandra Dulgheru şi Alina Dumitru.

Asociaţia Junior Sport a luat naştere în urmă cu opt ani, iar de atunci a iniţiat numeroase proiecte şi campanii de promovare a sportului în rândul copiilor. Printre acestea, proiectele “Azi sunt profu tău de sport” şi “Trimiteţi copiii la sport”. Unul din principalele proiecte ale asociaţiei este revista “Născut pentru sport”, cunoscută până în 2019 ca “Junior Sport”, revistă care anul acesta va fi distribuită gratuit în şcoli, în 10.000 de exemplare.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!