”Am debutat la 16 ani, în echipa idolului meu”. Rodion Cămătaru împlinește 62 de ani

”Am debutat la 16 ani, în echipa idolului meu”. Rodion Cămătaru împlinește 62 de ani

Fostul internațional Rodion Cămătaru împlinește azi 62 de ani!

Născut la Strehaia, județul Mehedinți, Cămătaru a îmbrăcat la nivel de seniori tricoul echipelor Universitatea Craiova (1974-1986), Dinamo București (1986-1989), Charleroi (1989-90) și Heerenveen (1990-1993).

A fost de 2 ori campion al României și a cucerit de 4 ori Cupa României cu Universitatea, iar în 1987 a devenit Gheata de Aur a Europei pe când juca la Dinamo. Per total, doar în primul eșalon din România, are 198 de goluri reușite în 378 de meciuri.

Fost atacant la Euro 1984 și Cupa Mondială 1990, Cămătaru a jucat 73 de meciuri în echipa națională și a marcat 21 de goluri pentru România.

Membru al Comisiei Tehnice FRF în prezent, Rodion Cămătaru a oferit un interviu aniversar în care a povestit cum a debutat la 16 ani pentru Universitatea alături de idolul său Oblemenco, despre întâlnirea cerută de Valentin Ceaușescu la Scornicești pentru oferta Stelei, de ce a renunțat să fie impresar și a refuzat să devină antrenor, ce își dorește acum pentru fotbalul românesc.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!