Reacția unui antrenor român din Franța, după incidentele de la PSG – Bașakșehir

Reacția unui antrenor român din Franța, după incidentele de la PSG – Bașakșehir
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Românul, instalat în funcția de antrenor principal al formației din Ligue 1, săptămâna trecută, după plecarea lui Patrick Vieira, s-a arătat dezamăgit de incidentele de la partida de pe Parc des Princes, spunând că rasismul “trebuie să dispară pentru totdeauna”.

“Idioți sunt peste tot!” Reacția lui Adrian Ursea, antrenorul român din Ligue 1, după incidentele de la PSG – Bașakșehir

Deși s-a stabilit în Elveția de la începutul anilor ’90, Ursea le-a spus jurnaliștilor francezi că România este o țară frumoasă, iar oamenii nu ar trebui judecați în funcție de presupusele greșeli ale conaționalilor acestora.

“M-a întristat teribil să văd ce s-a întâmplat. E groaznic, nu se mai oprește această problemă. Idioți sunt peste tot. Noi deja suntem într-o poziție delicată.

Jucătorii au fost curajoși. Cred că au mai fost cazuri în trecut, când jucătorii, chiar și singuri, au ales să iasă de pe teren. Aici a fost o acțiune colectivă a celor două echipă, un mesaj foarte puternic.

Ar trebui să oprim acest nonsens pentru totdeauna, să mergem înainte și să avem grijă de fotbal. Eu am locuit în Elveția în ultimii 30 de ani, chiar mai bine, iar în ultima vreme am fost aici, în Franța.

Indiferent că ești de origine română sau de o altă origine, idioți sunt peste tot. Originea nu are legătură cu asta. România este o țară frumoasă, cu multe valori, iar câteva persoane nu ar trebui să influențeze imaginea întregii populații”, a declarat Adrian Ursea, potrivit Le Figaro.

 

Nice, echipa lui Adrian Ursea, înfruntă Hapoel Beer Sheva, astăzi, de la ora 19:55, în grupele Europa League.

Cine este Adrian Ursea, noul antrenor al lui OGC Nice

În vârstă de 53 ani, Adrian Ursea este un fost mijlocaș, care a evoluat pentru Petrolul Ploieşti la finele anilor ’80, înainte de a-şi continua cariera în străinătate, cu precădere în Elveția.

După retragere, el a devenit conducător sportiv şi antrenor, fiind secundul fostului antrenor al lui OGC Nice, elveţianul Lucien Favre, între 2016 şi 2018, iar apoi a făcut parte din staff-ul lui Patrick Vieira, începând din noiembrie 2019.

Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism de cele două echipe

Meciul PSG – Başakşehir a fost întrerupt în minutul 14 după declanşarea unui incident cu tentă rasistă declanşat de afirmaţia unui component al brigăzii de arbitri.

S-a spus că Sebastian Colţescu l-ar fi indicat într-un mod jignitor pe Pierre Webo, de pe banca tehnică a turcilor, oficial eliminat apoi de Ovidiu Haţegan. Numai că în întregistrarea audio apărută ulterior în mediul online nu pare vocea lui Sebastian Colţescu cea care spune “Ăla negru de acolo. Nu se poate aşa ceva. Ăla negru“.

Din înregistrarea audio, cel care foloseşte replica “ăla negru de acolo” pare mai degrabă “asistentul” Octavian Şovre, unul dintre colaboratorii lui Haţegan la meciurile internaţionale.

Nume mari din fotbalul mondial i-au luat apărarea lui Sebastian Colțescu

Lionel Charbonnier (54 de ani), fost portar și internațional francez, a susținut că nu există ”conotații rasiste” în ceea ce a spus Colțescu. Charbonnier, actual analist la RMC Sport, a antrenat în trecut în Africa.

El a pregătit-o pe SM Sanga Balende, din Congo, și a fost secund al echipei naționale a Madagascarului, așa că și-a permis să analizeze situația din perspectivă personală. “Am antrenat în Africa și eram mereu numit ‘ăla alb’. Nu era nimic rasist, nimeni nu s-a gândit vreodată la așa ceva. Nici măcar eu“, a explicat ex-goalkeeper-ul francez.

John Barnes (67 de ani), fostul mare atacant al naționalei Angliei și al formației Liverpool, susține că arbitrul român Sebastian Colțescu nu ar fi greșit cu ceva când l-ar fi arătat pe Pierre Webo, secundul formației din Turcia.

Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup, cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup? Demba Ba a zis că dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus «ăla alb!». Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb, el ar fi spus «cel alb!». Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună!?

Arbitrul nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial trebuie să-i spună spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre ”cel negru”. Apoi arbitrul (n.r.: – Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus ‘negro’!? Dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?“, a declarat John Barnes, potrivit Daily Mail.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!