World Rugby a publicat modalitățile de calificare la Cupa Mondială din 2023

World Rugby a publicat modalitățile de calificare la Cupa Mondială din 2023

World Rugby a publicat modalitățile de calificare la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța, informează Federația Română de Rugby pe pagina oficială.

Din cele 20 de țări participante, 12 sunt calificate direct după ce s-au clasat în primele trei locuri în grupe din care au făcut parte la Campionatul Mondial din 2019 din Japonia: Africa de Sud, Anglia, Noua Zeelandă, Țara Galilor, Japonia, Franța, Australia, Irlanda, Scoția, Italia, Argentina și Fiji.

Ocupantele celorlalte opt locuri restante vor fi stabilite în urma turneelor de calificare regionale (competiții regionale) și tran-regionale. Această fază se va încheia cu un turneu final programat pentru noiembrie 2022, la care vor participa patru echipe, câștigătoarea acestuia urmând să obțină ultimul bilet pentru Franța.

Stejarii (echipa națională de rugby) pot ajunge la Cupa Mondiala din 2023 prin intermediul Rugby Europe Championship. Astfel, primele două clasate în această competiție, în martie 2022 (clasament cumulat tur 2021 – retur 2022), vor obține calificarea directă la competiția din Franța, ocupanta locului trei urmând să participe la turneul de calificare din noiembrie, același an.

Criterii de calificare la Cupa Mondială din 2023 în funcție de zonele geografice

  • America: va avea două echipe calificate direct până în septembrie 2022, echipele ce termină pe primele două locuri în Americas Rugby Championship. Echipa de pe locul 3 va merge la turneul final de calificare.
  • Europa: primele două echipe clasate în Rugby Europe Championship în luna martie 2022 se vor califica direct, locul 3 va merge la turneul final de calificare.
  • Africa: câștigătoarea Cupei Africii în 2022 se va califica direct, echipa finalistă va merge la turneul final de calificare.
  • Oceania: câștigătoarea play-offului ce se va juca tur-retur între Tonga și Samoa ce va avea loc în 2021 se va califica direct. Învinsa va juca în Cupa Oceaniei 2021, meciul urmând să aibă loc pe terenul celei mai bine clasate echipe și cu finalista zonei Asia/Pacific.
  • Asia/ Pacific: câștigătoarea Campionatului Asiei 2021 va juca cu Oceania 2 într-o dublă manșă, tur-retur. Câștigătoarea se va califica direct la Cupa Mondială, învinsa va merge la turneul final de calificare.
  • Turneul final de calificare: programat în noiembrie 2022 va cuprinde patru echipe, câștigătoarea calificându-se la Cupa Mondială 2023.
Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!