Vești bune pentru suporteri! Anunț de ultimă oră al Ministrului Tineretului și Sportului

Vești bune pentru suporteri! Anunț de ultimă oră al Ministrului Tineretului și Sportului

Vești bune pentru suporteri! Șanse ca suporterii să revină pe stadioane, cu prioritate pentru sporturile desfășurate în aer liber. Anunțul făcut astăzi de  Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, în cadrul unei conferințe de presă.

”Prioritate vor avea sporturile în aer liber pentru că riscul de infectare este mult mai mare în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât vorbim de săli în care se recirculă aerul. Cu siguranţă sporturile în aer liber vor avea prioritate când vorbim de prezenţa spectatorilor. Toate măsurile pe care le-am luat până acum nu sunt pentru a restricţiona, ci pentru a proteja la nivel normativ. Suntem pregătiţi să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane, va rămâne să alegem momentul când se va întâmpla acest lucru”, a explicat ministrul Ionuț Stroe..

Ministrul Stroe a precizat că după data de 1 octombrie va fi realizată o analiză la nivel guvernamental cu privire la efectele relaxărilor din ultima perioadă, inclusiv redeschiderea școlilor, înainte de a decide data de la care suporterii vor avea din nou acces la evenimentele sportive.

”Nu multe dintre ţările care organizează sporturi în sală au spectatori. După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care îl au aceste recente măsuri de relaxare şi începutul şcolii. Factorul de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane va fi influenţat de numărul infectărilor. Nu comentez mai mult, nu vreau să avansez scenarii, dar după data de 1 octombrie, urmare a acestei analize, vom decide. În legătură cu handbalul, intenţionăm să creăm cadrul unui sistem de campionat naţional săptămânal, fără să mai stea în izolare, dar prezenţa spectatorilor în săli este deocamdată foarte complicată”, a menționat ministrul Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe a adăugat că există deja discuții cu reprezentanții FRF și LPF cu privire la accesul suporterilor pe stadioane și că astfel de discuții vor exista și cu reprezentanții cluburilor sportive și ai suporterilor.

”Cu toţii ne dorim revenirea spectatorilor pe stadioane, nu mă deranjează această presiune, cel mai important este să facem acest lucru într-un cadru ordonat care să le securizeze sănătatea şi să nu avem focare în zona sportului pe stadioane. Au existat statistici oficiale, meciuri de Liga Campionilor în urma cărora au fost 40 de decese şi nu vrem să ajungem în niciun caz acolo”, a mai spus Ionuţ Stroe.

 

Distribuie:
Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!