Veste tristă pentru tenisul din România! A murit unul dintre cei mai buni antrenori din țară

Veste tristă pentru tenisul din România! A murit unul dintre cei mai buni antrenori din țară

Veste tristă pentru tenisul din România! A murit unul dintre cei mai buni antrenori din țară.

George Cerbu a murit la vârsta de 69 de ani! România a pierdut un profesionist

Federația Română de Tenis anunță pierderea unui mare personaj al „sportului alb” de la noi din țară. Profesionist desăvârșit, George Cerbu și-a dedicat viața tenisului și a contribuit din plin la dezvoltarea sportului.

Postarea de pe www.frt.ro care anunță această dispariție:

„George Cerbu, unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România, cel care a insistat în privința importanței laturii psihologice în tenisul de performanță, un veritabil “pionier” al acestui domeniu de activitate, a încetat din viață în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 69 de ani. Vechi colaborator al Federației Române de Tenis, George Cerbu a lucrat de-a lungul timpului la Tenis Club București, la Baza Chefalul, la Clubul Voina București și Sportul Studențesc, reușind să-și lase amprenta prin tot ceea ce a făcut bun pentru tenisul românesc. Pe lângă meritele lui de antrenor, George Cerbu a fost unul dintre cei mai pasionați organizatori de competiții din țara noastră și unul dintre cei mai buni constructori și amenajatori de terenuri de tenis pe care i-a avut tenisul românesc vreodată. Federația Română de Tenis este alături de familie și prieteni în aceste momente triste și transmite cele mai sincere condoleanțe!”, se arată în comunicatul oficial.

Contribuția acestuia la desfășurarea turneului „Banca Transilvania Open” din 2013!

Un bun exemplu de profesionalism și dăruire a fost remarcat în anul 2013, în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca. Orașul a găzduit turneul „Banca Transilvania 2013”, unde 100 de jucători din 18 țări și trei continente s-au luptat pentru trofeul competiției.

Terenurile de la Winners Tennis Club au arătat impecabil, iar acest lucru a fost în mare parte meritul lui George Cerbu. Acesta declara în urmă cu aproape opt ani:

“E multă muncă în spate, dar plăcerea pe care o am acum, când mă uit la acești băieți cum joacă, e de neprețuit. Terenurile de zgură sunt pretențioase, dacă nu lucrezi la ele cu drag, n-ai cum să te bucuri la final de o suprafață așa frumoasă. Uitați-vă la ei (jucătorii), niciunul n-a dat vina pe terenul de joc și, credeți-mă, că sunt foarte atent la ei”, a declarat George Cerbu.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!