Tricolorii de ieri și de azi, urări de Ziua Națională a României

Tricolorii de ieri și de azi, urări de Ziua Națională a României
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Tricolori de ieri și de azi, jucători și antrenori care ne-au făcut să fim mândri că suntem români în universul fotbalului mondial, au transmis mesaje de Ziua Națională a României, din țară sau străinătate.

Urări de la generația de aur

Generația de aur este generația din fotbal cu care se mândrește cel mai mult România și care constituie un reper pentru tricolorii de azi.

Gică Hagi şi Gică Popescu sunt doi dintre cei mai importanţi jucători ai generației de aur. Amândoi au transmis mesaje românilor de Ziua Națională, prin intermediul profilelor personale de Facebook..

“La mulţi ani, România și tuturor românilor! Oriunde vă duce drumul vieţii în această lume, nu uitaţi că sunteţi români!”, a scris Gică Hagi, care a postat și golul cu Columbia, din 1994, cel mai frumos înscris sub tricolor.

Pe de altă parte, Gică Popescu a postat un mesaj extrem de emoționant și motivațional.

“Trecutul ne-a încercat, prezentul o face şi el, dar rămâne datoria noastră să sperăm, să construim şi să luptăm pentru un viitor mai bun. Unii vor să fuga de tine, alţii te blamează, dar toţi te iubesc. Acum ori niciodată şi mai mult decât oricând: La mulţi ani, România! La mulţi ani liniştiţi, fericiţi şi reuşiţi! Semnat: un român care n-o să te părăsească”, a postat Gică Popescu pe rețeaua de socializare.

Urări de la antrenorii echipelor naționale

Antrenorul echipei naționale de fotbal, Mirel Rădoi, a transmis un mesaj prin intermediul paginii oficiale de web a Federației Române de Fotbal: ”Dragi suporteri, a fost un an greu, dar suntem obişnuiţi să luptăm împreună. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”

Totodată, selecţionerul naţionalei de tineret, Adrian Mutu, a ţinut să se adreseze românilor în zi de sărbătoare: ”De 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, aş vrea să le urez toţi românilor un călduros “La mulţi ani”. Şi nu numai celor din România, ci şi tuturor românilor, şi celor de peste hotare. La mulţi ani”, a spus Mutu pentru AntenaSport.

Urări de peste hotare

Ianis Hagi, component al echipei naţionale şi jucător la echipa scoţiană Glasgow Rangers, a transmis un mesaj de peste hotare: ”Să mergi înainte cu ambiţie, speranţă şi credinţă. Să nu priveşti înapoi decât pentru a-ţi aduce aminte că mereu ai reuşit să treci peste greutăţi. La mulţi ani, România! La mulţi ani tuturor!”

Și alți internaționali au ținut să transmită mesaje suporterilor de acasă:

”La mulţi ani, România! Într-o perioadă mai grea pentru noi toţi, să nu uităm totuşi să zâmbim, chiar şi cu mască. Împreună reuşim! La mulţi ani, români dragi!”, a fost mesajul atacantului Claudiu Keşeru, care joacă în Bulgaria, la Ludogoreţ Razgrad.

”La mulți ani tuturor românilor! La mulţi ani, dragă Românie! Aveţi grijă de voi şi de cei din jurul vostru! Abia aştept să ne revedem sănătoşi pe stadion!”, a spus și Răzvan Marin, fotbalistul echipei italiene Cagliari.

Marius Șumudică a petrecut Ziua Națională a României în Turcia și a fost surprins de faptul că turcii i-au urat ”la mulți ani”.

”Sunt bucuros că am primit mesaj pe grup de la toți jucătorii, de la toți angajații turci. Sunt bucuros că ne-au felicitat și nu au uitat. Mi-e dor de țară, mi-e dor de România”, a declarat Marius Șumudică pentru AS.ro.

Urări de la străinii care n-au uitat de România

Walter Zenga este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori stranieri din România. Zenga nu a mai antrenat din 2007 în România, dar rămâne ataşat de ţara în care le-a pregătit pe FC Naţional, Steaua şi Dinamo. Italianul este stabilit în Dubai şi a ţinut să îi felicite pe români de Ziua Naţională.

“Pentru mine acasă înseamnă Milano, dar sunt legat sufletește de România! Este o țară pe care o iubesc și care mi-a adus mai multe satisfacții, pe plan personal, dar și profesional! La mulți ani România, pentru azi, 1 Decembrie! O sa depășim cu toții aceasta perioadă nu tocmai frumoasă pe care o trăim acum! Ador Bucureștiul și mâncarea tradiționala românească! Și recunosc că mi-e poftă de sarmale, ciorbă de burtă și salată de boeuf! La mulți ani!!!”, a posat Walter Zenga pe rețelele de socializare de Ziua Națională a României.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!