Știm cu cine se va lupta România pentru un loc la Mondialele din 2022! Cine le poate pune bețe-n roate tricolorilor

Știm cu cine se va lupta România pentru un loc la Mondialele din 2022! Cine le poate pune bețe-n roate tricolorilor

România și-a aflat adversarele în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2022, din Qatar, după tragerea la sorți organizată luni seara. Traseul tricolorilor către Mondialele din Qatar nu va fi unul ușor.

Echipa națională a României a fost repartizată în grupa J a preliminariilor, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

Germania va fi cu siguranță echipa care va pune cele mai mari probleme tricolorilor pe drumul spre Mondialele din 2022. Germania a cucerit de patru ori titlul suprem, ultima oară în urmă cu şase ani. Numai Brazilia a obţinut de mai multe ori trofeul (1958, 1962, 1970, 1994, 2002).

De partea celalaltă, jurnaliştii nemţi au fost încântați de vestea că Germania a fost repartizată în grupa J, alături de România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

“Este grupa fericirii”, a fost titlul celor de la Bild. “Am avut mult noroc”, se poate citi în articol, după cum anunță as.ro.

Pentru România, nici întâlnirea cu Islanda în jocurile de calificare la Mondialele 2022 nu reprezintă o veste prea bună, naționala Islandei eliminând orice șansă a României de calificare la EURO 2020.

În același timp, selecționerul Mirel Rădoi a declarat pentru sport.ro că își dorește revanșa cu Islanda.

Reacția Federației Române de Fotbal

Federația Română de Fotbal consideră că grupa în care va evolua România pentru calificarea la Mondialele din Qatar nu este cea mai rea dintre toate posibilitățile.

”Se putea mai rău, eu zic că depinde de noi. Dacă jucătorii vor evolua la club, dacă tânăra generație va trece examenul de la Euro, avem șanse. Depinde de noi, dacă România va fi într-un moment bun, foarte aproape de potențialul maxim, poate strânge punctele necesare pentru a merge la baraj”, a declarat la TVR, Aurel Țicleanu, Vicepreședintele Comisiei Tehnice a FRF.

Oficialul FRF recunoaște că Germania este echipa care poate pune mari bețe-n roate tricolorilor, dar speră că România va reuși o calificare la Mondialele 2022 din Qatar.

”E foarte greu să-i luăm puncte Germaniei. E clar că nu ne convine jocul lor. Cred în şansa noastră, mă întorc la această generaţie care nu ne poate lăsa la faza de turneu final din Italia. Trebuie să mai dea o pagină, să vină la momentul prezent şi să ne facă să visăm, să fim prezenţi la Cupa Mondială. Trebuie să ne câştigăm la baraj dreptul de a fi în Qatar, la o Cupă Mondială de poveste”, a mai spus Țicleanu.

Calendarul preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar:

– 24-31 martie 2021 – 3 meciuri

– 1-8 septembrie 2021 – 3 meciuri

– 8-12 octombrie 2021 – 2 meciuri

– 11-16 noiembrie 2021 – 2 meciuri

– 24-25 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

– 28-29 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

Câștigătoarele celor 10 grupe merg direct în Qatar. Ocupantele locurilor secunde și cele mai bune două formații din Liga Națiunilor necalificate direct la CM vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei țări europene calificate.

Mondialele din Qatar încep pe 21 noiembrie 2022, iar finala se va disputa pe 18 decembrie 2022, de Ziua Națională a Qatarului.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!