Sportul reprezintă o forţă importantă în procesul de dezvoltare a unei comunităţi

Sportul reprezintă o forţă importantă în procesul de dezvoltare a unei comunităţi

Sportul reprezintă o forţă importantă în procesul de dezvoltare a unei comunităţi, a declarat, Árpád János Potápi, secretar de stat în Cancelaria premierului Ungariei.

În politica naţională promovată de Ungaria anul 2020 a fost declarat Anul comunităţiilor maghiare puternice, iar în acest context sportul reprezintă o forţă importantă în procesul de dezvoltare a unei comunităţi, a precizat secretarul de stat ungar pentru politică naţională în cadrul Cancelariei premierului Ungariei, într-o declaraţie telefonică acordată Agenţiei de Presă MTI.

Árpád János Potápi a participat sâmbătă, la staţiunea Harghita Băi, la o festivitate dedicată iubitorilor de schi, care a avut loc la iniţiativa consulului general al Ungariei la Miercurea Ciuc.

Cu acest prilej Árpád János Potápi a menţionat că în ultimii ani Guvernul ungar s-a implicat mult pentru consolidarea sportului în rândul maghiarilor de dincolo de graniţele Ungariei, precum şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor pentru practicarea exerciţiilor fizice.

Datorită sprijinului Executivului de la Budapesta, acordat anul trecut şi în acest an, Asociaţia de Schi din Băile Harghita a achiziţionat noi echipamente şi a creat condiţii demne pentru organizarea unor concursuri de schi, a mai subliniat secretarul de stat ungar, care a adăugat:

“Sportul face parte din identitatea naţională, iar în Ţinutul Secuiesc hocheiul pe gheaţă şi schiul sunt o parte esenţială a sportului”.

La deschiderea evenimentului sportiv de la Băile Harghita, care a pus în mişcare sute de copii şi tineri, Árpád János Potápi a promis, alături de preşedintele Asociaţiei Maghiare de Schi, Edit Miklós, şi consulul general László Tóth, că iubitorii de schi vor primi sprijin şi în viitor.

La a VII-a ediţie a Cupei de Schi a Consulatului Ungariei la Miercurea Ciuc, concurenţii au avut parte de condiţii sportive excelente şi de multă zăpadă.

Înainte de competiţie, consulul general László Tóth a declarat:

“În Anul Solidarităţii Naţionale scopul a fost ca tot mai mulţi copiii să participe la competiţia Cupei de Schi a Consulatului Ungariei la Miercurea Ciuc, şi pentru a trăi sentimentul de solidaritate prin practicarea împreună a acestui sport. Motiv pentru care cei care au vrut să participe la această competiţie, dar erau din Târgu Mureş, Borsec, Gheorgheni şi Covasna, au fost transportaţi cu autobuze la Băile Harghita. Reprezentanţa diplomatică a Ungariei la Miercurea Ciuc a fost sprijinită în efortul său depus pentru organizarea acestui eveniment sportiv de Primăria Ciceu, Clubul Sportiv Şcolar Miercurea Ciuc, Asociaţia Sportivă MBPA din Miercurea Ciuc şi de Asociaţia “Szekler Biathlon Centrum” Harghita Băi.”

Distribuie:

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!