Reînvie Sportul Studențesc după aproape un deceniu? Planul suporterilor

Reînvie Sportul Studențesc după aproape un deceniu? Planul suporterilor

Reinvie Sportul Studențesc după aproape un deceniu? Planul suporterilor.

Asociația Suporterilor Sportul Studențesc București, demers istoric pentru readucerea la viață a echipei!

O nouă veste bună pentru fotbalul românesc! Asociația Suporterilor Sportul Studențesc București a anunțat că lucrează la un proiect care intenționează să readucă clubul în prim planul fotbalului românesc.

Acest demers este cu atât mai important cu cât fotbalul din România trece printr-o adevărată criză de identitate și lipsă de rezultate pe plan internațional. Astfel, readucerea la viață a unei echipe de tradiție din sportul românesc, dispărută încă din anul 2013 din competițiile interne, nu poate decât să ne bucure și să ofere noi speranțe.

Conform anunțului Asociației Suporterilor, noul proiect va demara pe 11 februarie, data la care clubul din Regie împlinește 105 ani de existență.

Înființat în 1916 din inițiativa unui grup de studenți și profesori din București, Sportul Studențesc a devenit în timp una dintre echipele de referință din fotbalul românesc. S-au remarcat mai ales la începutul anilor 2000, unde sub conducerea lui Ioan Andone, echipa a primit denumirea de „Gașca nebună” datorită stilului de joc extrem de ofensiv.

„Gașca nebună” și impactul asupra fotbalului din România

Clubul de fotbal din Regie a oferit numeroase momente frumoase pentru spectatori. Cu toate că nu au obținut rezultate deosebite comparativ cu a altor echipe de tradiție, pe la echipă au trecut numeroși fotbaliști celebri, precum: Gheorghe Hagi, Gino Iorgulescu, Mircea Sandu, Aurel Țicleanu, Gigel Bucur sau Ionuț Mazilu.

Din cauza problemelor financiare, Sportul a dispărut din prim planul fotbalului românesc în 2012, când a retrogradat în liga secundă și nu a mai revenit niciodată pe prima scenă, ajungând să joace în Liga a 4-a.

Istoricul echipei și cele mai notabile rezultate!

Pe plan intern, cea mai bună clasare a Sportului Studențesc a fost în sezonul 1985-1986, atunci când echipa a terminat pe locul secund. De asemenea, echipa din Regie a jucat de 3 ori finala Cupei României (1939,1943 și 1979) fără a reuși să pună însă mâna pe trofeu.

Sportul Studențesc a reprezentat țara noastră de șase ori în Cupa UEFA, iar în sezonul 1987-1988 au fost aproape să treacă de turul trei al competiției, dar într-un final au fost învinși de Verona. Cupa Balcanilor cucerită în anii 1980 rămâne cel mai important trofeu al clubului.

Poate cea mai importantă victorie din istoria clubului a fost cea împotriva Interului, în sezonul 1984-1985 din Cupa UEFA.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!