Premieră în Anglia! Un club de români, gata să scrie istorie!

Premieră în Anglia! Un club de români, gata să scrie istorie!
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Premieră în Anglia! Un club de români, gata să scrie istorie! Povestea românilor a început cu mulți ani în urmă, iar acum sunt pregătiți să urce toate treptele fotbalului.

FC România, echipa ambițioasă din Regat!

Milionarul Ștefan Voloșeniuc (37 de ani) anunță investiții majore la FC Romania, echipa aflată acum în liga a 8-a engleză! În anii următori, FC Romania își propune să ajungă la peste un milion de euro buget și să urce liga după ligă, cel puțin până în divizia a 5-a! Planurile lui Voloșeniuc sunt mari! Patron al firmei de construcții Sf. Ștefan și investitor imobiliar, Voloșeniuc vrea să cumpere stadion pentru FC România în nordul Londrei, acolo unde locuiesc cei mai mulți cetățeni români stabiliți în capitala Angliei.

Ambițiile din planul fotbalului se pare că sunt dublate și de ambițiile politice. Acum, omul de afaceri este membru al Partidului Conservator din Anglia, aflat acum la putere, dar și candidat independent pentru un post de senator al diasporei la alegerile legislative din România, din acest weekend.

A plecat de acasă cu 300 de euro împrumutați de la bunica sa

“Sunt plecat de foarte mult timp de acasă, de prin 2002. Am fost în Portugalia, apoi am muncit în Franța, iar din 2007 sunt în Anglia. Am mai multe business-uri aici, am multe proiecte. Am crescut într-o familie săracă, mi-am dorit mereu să mă implic în societate, acesta a fost visul meu. Știu foarte bine cum este să fii un om fără sprijin, să nu fii reprezentat. Dacă pot să-i ajut pe alții, o fac! Vreau să ajut comunitatea românească, vreau ca ziarele să scrie lucrurile bune pe care le fac românii”, a declarat Voloșeniuc.

Ambiții pe termen lung: stadion și promovare constantă în ligile superioare

Suporter stelist în copilărie, Voloșeniuc a decis în vară să susțină FC România. Investitorul spune că echipa „tricolorii’ din Londra au acum cel mai mare buget din serie și că în scurt timp își vor schimba obiectivele și vor lupta pentru promovare. Voloșeniuc merge pe mâna lui Ionuț Vintilă, omul care a fondat, antrenat și finanțat FC România din anul înființării sale, 2006.

“Momentan, sunt doar sponsor. Poate o să devin și acționar, depinde. Să vedem cum va evolua și pandemia. Marea Britanie are deja un vaccin aprobat. E greu să faci fotbal în condițiile de acum. Vrem să ne facem un plan de business, să aducem jucători buni și din România, și din Bulgaria, dar și din Scoția sau Anglia. Vrem să promovăm. Am văzut că o echipa din liga a 8-a a căzut cu Tottenham în Cupa Angliei. De ce să nu reușim și noi în viitor așa ceva? Așa putem crește prestigiul echipei și al României”, spune Voloșeniuc.

FC România joacă acum pe stadionul din Cheshunt, localitate aflată în afara Londrei. În curând, echipa s-ar putea muta într-o bază de lux. Se poartă negocieri pentru ca FC România să aibă o casă a ei, dar și un proiect prin care să se impună la nivel național în Anglia.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!