Naționala U21, prima pentru calificarea la EURO2021! Cum a împărțit Mutu banii

Naționala U21, prima pentru calificarea la EURO2021! Cum a împărțit Mutu banii
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în şedinţa de luni, 30 noiembrie, suma totală pe care jucătorii care au participat la preliminarii o primesc pentru performanţă.

300.000 de euro pentru calificarea la EURO 2021

Naţionala de tineret a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la un turneu final U21, după 1-1 în ultimul meci, cu liderul Danemarca. Este pentru prima dată când fotbalul românesc obţine o asemenea performanţă.

Fotbaliştii şi staff-ul vor împărţi 300.000 de euro, deşi UEFA a acordat o sumă mai mică, suplimentată de federaţie. Adrian Mutu, care ar putea pleca de la cârma selecţionatei U21, este cel care a făcut listele, iar banii au fost alocaţi în funcţie de minutele jucate. Primele sunt între 17.000 si 500 de euro, ultima primă fiind cea acordată convocaţilor care nu au jucat deloc. Acum doi ani, listele lui Rădoi cuprindeau sume între 12.500 si 500 de euro.

Campionatul European din 2021, găzduit de Ungaria și Slovenia, se va disputa într-un format unic, format din două faze. Meciurile din faza grupelor sunt programate în intervalul 24 – 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor desfășura după două luni, în perioada 31 mai – 6 iunie.

Tricolorii își vor afla adversarele din grupă joi, 10 decembrie, în urma tragerii la sorți de la Nyon.

Cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru grupe, gazdele Ungaria și Slovenia urmând să fie repartizate automat în grupa A, respectiv B. Celelalte formații vor fi distribuite în funcție de coeficient.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală. Ultimul act al EURO 2021 U21 este programat pentru 6 iunie, la Ljubljana.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!