Fotbalist celebru, a strâns milioane de euro pentru cei săraci, afectați de pandemia de COVID-19

Fotbalist celebru, a strâns milioane de euro pentru cei săraci, afectați de pandemia de COVID-19

Fotbalist celebru, a strâns milioande euro pentru cei săraci, afectați de pandemia de COVID-19 și declară că este șocat de numărul mare al celor care au nevoie de ajutor.

”Numărul persoanelor care suferă este năucitor, la fel şi cel al persoanelor care nu ştiu de unde să ceară ajutor. Sunt multe lucruri care ar şoca multă lume dacă ar afla detaliile acestei probleme. Eu cred că sunt mulţi care nu cunosc detaliile, iar eu eram unul dintre ei”, declară Marcus Rashford, fotbalist al echipei britanice Manchester United, care încă de la începutul pandemiei de COVID-19 a pornit o campanie socială pentru sprijinirea persoanelor care suferă din cauza noului context epidemiologic și a efectelor economice ale acestuia.

Rashford a lansat o primă campanie pe contul său de Twitter şi pe reţelele sociale la începutul lunii aprilie, strângând 134.000 de lire sterline (150.000 euro), sumă pe care a dus-o la 400.000 de lire (circa 450.000 euro) din veniturile proprii.

Rashford şi-a îndeplinit obiectivul de a finanţa trei milioane de porţii de mâncare până la finalul lunii iunie, în urma donaţiilor alimentare şi financiare, care au atins o valoare de 20 de milioane de lire sterline, respectiv circa 22,3 milioane euro.

”Pentru mine, personal, e foarte trist să ştiu că sărăcia va continua să existe. Şi eu am fost în această situaţie când eram copil, dar multe dintre familii se află în situaţii mult mai grave decât în cea în care am fost eu, aşa că pot doar să-mi imaginez ce simt părinţii şi copiii care îşi doresc doar binele unii altora”, a mai spus Rashford, conform Goal.com.

Marcus Rashford a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a, pentru acţiunea sa împotriva sărăciei infantile pe durata pandemiei de Covid-19. Iar presiunea campaniei sociale a fotbalistului a determinat guvernul britanic să prelungească și pe perioada verii programul de acordare de mese gratuite copiilor defavorizaţi, ce fusese instituit în timpul închiderii şcolilor.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!