Decizie de ultima oră la Australian Open. Solicitarea lui Djokovic, aprobată!

Decizie de ultima oră la Australian Open. Solicitarea lui Djokovic, aprobată!

Decizie de ultima oră la Australian Open. Solicitarea lui Djokovic, aprobată.

Va fi implementată tehnologia „Hawk Eye” la Australian Open 2021!

2021 aduce o schimbare majoră la Australian Open: primul turneu de Mare Șlem al anului se va baza exclusiv pe sistemul “Ochi de Șoim”, eliminând brigăzile de arbitri de linie.

Australian Open 2021 a anunțat că va folosi tehnologia “Hawk Eye”, în locul arbitrilor de linie, răspunzând astfel cererii formulate de sârbul Novak Djokovic, descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit neintenționat cu mingea tocmai un arbitru de linie.

Novak Djokovic, 33 ani, este deținătorul trofeului de la Australian Open, dar și jucătorul cu cele mai multe trofee la Melbourne (8).

La reluarea circuitelor profesioniste după pauza impusă de pandemia de coronavirus, turneele au redus în general numărul de arbitri de linie pentru a limita numărul persoanelor care au acces pe terenurile de tenis. La Turneul Campionilor 2020 s-a jucat strict cu arbitraj electronic, plus arbitru de scaun.

Arbitrajul tehnologizat a fost considerat o soluție viabilă de a asista organizatorii pe durata pandemiei de coronavirus, însă în egală măsură este un triumf al liderului mondial Novak Djokovic, care a cerut răspicat eliminarea arbitrilor de linie după incidentul care a dus la descalificarea sa de la US Open 2020:

Tehnologia este atât de avansată acum, încât nu văd de ce ar trebui să ne mai bazăm pe arbitri de linie pe teren. Nu văd de ce turneele din întreaga lume nu ar folosi tehnica pe care o avem. Copiii de mingi, ok, dar arbitrii de linie nu văd de ce nu pot fi înlocuiţi. Înțeleg că este o tehnologie scumpă, este o chestiune economică, dar pe termen lung consider că arbitrii de linie trebuie să dispară. Poate îmi puteţi spune dacă există vreun motiv pentru care trebuie să-i păstrăm, în afară de tradiţia acestui sport”, a transmis sârbul la finalul anului trecut.

În calificările de la Doha (masculin) și Dubai (feminin) se va juca de manieră tradițională, cu arbitri de linie.

Măsura va fi astfel valabilă doar pentru tabloul principal, nu și în timpul calificărilor.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!