Baschetbaliștii de la Dinamo Știința au învins-o pe marea rivală Steaua în sferturile Cupei României

Baschetbaliștii de la Dinamo Știința au învins-o pe marea rivală Steaua în sferturile Cupei României

Baschetbaliștii de la Dinamo Știința au învins-o pe marea rivală Steaua în sferturile Cupei României la Baschet, scor 78-69 (41-33). Sârbul Mladen Jeremic a făcut spectacol în Ștefan cel Mare – a înscris 31 de puncte și i-a dus pe alb-roșii în Final Four.

Steliștii au ocazia să își ia revanșa duminică, când își vor întâlni din nou rivalii,  baschetbaliștii de la Dinamo Știința, de această dată într-un meci de campionat.

Dinamo Știința București a trecut de Steaua București în returul sferturilor de finală ale Cupei României. Alb-roșiii au câștigat cu 78-69 (20-18, 41-33,57-42,78-69) și s-au calificat în Final Four-ul competiției. Mladen Jeremic și Javon Masters au fost jucătorii care au înscris cele mai multe puncte pentru Dinamo Știința, cu 31, respectiv 15 puncte. La oaspeți s-au remarcat Strahinja Jovanovic și Karlo Vragovic, cu 23, respectiv 14 puncte. Steaua se impusese în meciul tur cu 83-78.

“Aveam de recuperat 5 puncte după meciul tur, nu a fost ușor deloc. Am jucat bine per total, am avut câteva probleme în apărare, dar putem fi multumiți de rezultat. Am luptat din primul minut, am fost o echipă. A fost un meci special, așa cum trebuie să fie un derby” – Mladen Jeremic, baschetbalist Dinamo Știința București.

“Am făcut un meci bun, am condus chiar și cu 20 de puncte. Steaua a încercat să se apropie, dar am reușit să rămânem în avantaj. Jeremic a făcut un meci fantastic, am ajutat și eu cât am putut. Am muncit mult la antrenamente, am pregătit foarte bine acest meci, așa că nu e o surpriză că ne-am calificat în Final Four. Fanii dinamoviști sunt fantastici” – Javon Masters, baschetbalist Dinamo Știința București.

Un nou derby duminică, în campionat

Steliștii vor avea ocazia să își ia revanșa duminică, 12 ianuarie, de această dată în meciul de campionat disputat tot pe terenul dinamoviștilor. Antrenorul alb-roșiilor, Tudor Costescu, speră că jucătorii săi vor repeta prestația bună din Cupă.

“Am fost mai agresivi, atât în apărare, cât și în atac. Ne-am dorit foarte mult să ne calificăm și am ținut la acest rezultat. Știam că va fi un meci de luptă, dar mă așteptam să câștigăm. Faptul că am câștigat împotriva Stelei ne aduce satisfacții și mai mari, dar important este că ne-am atins obiectivul de a accede în Final Four. Acest meci nu va semăna nicidecum cu cel de duminică, acela va fi un meci de campionat. Ne dorim o victorie duminică, pentru a fi siguri că intrăm în faza următoare între primele șase echipe” – Tudor Costescu, antrenor Dinamo Știința București.

Dinamo Știința și SCM Timișoara, în Final Four-ul Cupei României

Dinamo Știinta București și SCM Timișoara sunt echipele calificate în acest moment în Final Four-ul Cupei României. Celelalte două partide din returul sferturilor se vor juca pe 15 ianuarie, între CSU Sibiu – U BT Cluj (64-83 în tur) şi SCMU Craiova – CSM Oradea (72-83 în tur). În sezonul trecut, Cupa României a fost câştigată de CSU Sibiu.

Distribuie:

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!