Atletism: În pași de dans spre groapa cu nisip

Atletism: În pași de dans spre groapa cu nisip

Alina Rotaru este cea mai bună săritoare în lungime din România, dar și o împătimită a dansului. 500 de followeri în plus pe Instagram i-a adus dansul din finala Campionatului Mondial de Atletism de la Doha.

Alina Rotaru îmbină cu succes cele două mari pasiuni ale sale: atletismul și dansul. Săritoarea în lungime dansează cu plăcere în sala de antrenament, dar și pe stadionul de atletism, chiar la prezentările dinaintea concursurilor. La Campionatul Mondial de la Doha (Qatar), micul moment artistic prezentat înaintea finalei a ridicat publicul în picioare iar contul de Instagram al atletei a explodat.

“Înainte să încep atletismul, la vârsta de 6 ani, am făcut, timp de un an, dansuri sportive. Pasiunea mea pentru dans a existat dintotdeauna, îmi place foarte mult să dansez. La fiecare prezentare, fie că e la Campionat Mondial, European sau concursuri internaționale, întotdeauna avem aceste prezentări spectaculoase: ieșiri prin tuneluri cu foc, la Doha a fost cu acele ecrane, foarte frumos. Întotdeauna fac un mic dans, pentru că mă bucur să fiu printre cele mai bune, în finală. Acum, la Doha, după ce am făcut acest mic dans la prezentare, instagramul mi-a explodat, peste 500 de followers” – Alina Rotaru, atletă săritura în lungime.

5 ani de pregătire pentru o medalie la Tokyo

Locul 6 obținut la Campionatele Mondiale de la Doha a reprezentat finalul unui sezon excelent pentru Alina Rotaru. Cu biletele pentru Tokyo în buzunar, atleta legitimată la CSM București privește cu încredere spre Jocurile Olimpice.

“Aștept cu nerăbdare Jocurile Olimpice, va fi concursul suprem. Mă antrenez de cinci ani pentru aceste Jocuri și sper ca acolo să obțin cel mai bun rezultat. O medalie ar fi încoronarea tuturor sacrificiilor și a muncii mele pe care am depus-o în acești ani. Visez la asta, dar dacă nu o să fie la Tokyo, la Paris 2024 va fi cu siguranță” – Alina Rotaru, atletă săritura în lungime.

Alina Rotaru se gândește deja la momentul artistic din finala Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

“Mai întâi trebuie să trec de calificări ca să fac acest dans. Pentru această prezentare trebuie neapărat să prind o finală la Tokyo. Încă nu m-am gândit ce voi dansa, va fi pe moment, depinde și ce muzică e în stadion” – Alina Rotaru, atletă săritura în lungime.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!