Astăzi strigăm toți: Hai, România!

Astăzi strigăm toți: Hai, România!
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

În această seară, suporterii naționalei de fotbal a țării noastre vor striga, din fața televizoarelor: Hai, România!

Naţionala de fotbal a României va înfrunta în această seară, de la ora 21.45 (ora României), echipa Islandei în semifinalele barajului de calificare la Campionatul European de Fotbal EURO 2020, reprogramat pentru 2021.

Înainte de zborul către Islanda, selecționerul echipei României, Mirel Rădoi, a transmis un mesaj suporterilor români, pe al căror susținere știe că se poate baza, chiar și de la distanță.

”Ştim că în aceste timpuri e foarte greu pentru voi, suporterii echipei naţionale de fotbal a României, să fiţi alături de noi pe stadioane. Dar la fel de bine ştim că sunteţi milioane în faţa televizoarelor, sunteţi aproape de noi şi vreţi împreună să ne calificăm. Luptăm împreună! Hai România!”, le-a transmis selecţionerul suporterilor români, prin intermediul unui video postat pe pagina oficială a Federației Române de Fotbal.

Mirel Rădoi, aflat la al treilea meci în postura de antrenor al echipei naționale, crede că Islanda este favorită în meciul de astăzi, având în vedere că echipa Islandei va juca pe teren propriu, iar selecţionerul său, suedezul Erik Hamren, este mult mai experimentat.

“Suntem încrezători pentru partida de mâine, toţi jucătorii au reacţionat foarte bine. E clar că mâine va fi o partidă dificilă. Vom avea adversar un antrenor (n.r. – Erik Hamren) care a fost 7 ani selecţioner al Suediei, el s-a apucat de antrenorat în 1981 când eu m-am născut. Aşa că e clar că din punctul ăsta de vedere, pe lângă faptul că Islanda este echipa gazdă şi este în avantaj, chiar şi pe banca tehnică în avantaj este tot Islanda. Un singur an a antrenat şi a ieşit campion naţional la Under 18, deci vorbim de un antrenor cu mare experienţă care la fiecare meci îşi arată pe deplin capacităţile din punct de vedere tactic”, a afirmat Rădoi într-o conferinţă de presă susţinută la Reykjavik.

România are totuși șansa ei. Tricolorii au mai întâlnit Islanda în alte două meciuri, în preliminariile CM 1998, de fiecare dată victoria revenind echipei noastre. În plus, potrivit FRF, naţionala României a disputat în istoria sa nouă partide în data de 8 octombrie şi nu a pierdut niciodată, înregistrând cinci victorii şi patru egaluri.

Dacă va câştiga în faţa Islandei, România va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului, cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria.

Meciul România-Islanda se va juca cu spectatori

După mai multe anunțuri contradictorii, Federația Islandeză de Fotbal a decis să permită accesul spectatorilor la meciiul România – Islanda, dar în număr limitat.

Inițial, la meciul de la Reykjavik urmau să asiste 1.500 de spectatori, dar la doar câteva ore după anunțul Federației, autoritățile din Islanda au hotărât, în urma creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, să închidă din nou stadioanele.

Ulterior, la trei zile de la data în care oficialitățile nordice au anunțat închiderea stadioanelor, Federația Islandeză a transmis, totuși, că arena care va găzdui meciul cu România nu va fi goală.

Conform ultimului comunicat emis de Federație, la partida de joi seară vor asista 60 de spectatori, beneficiarii unor invitații din partea forului islandez și a partenerilor săi.

Partida se va juca, așadar, cu spectatori, chiar dacă aceștia vor fi într-un număr mic. UEFA a anunțat recent că meciurile oficiale pe care le organizează se pot disputa cu fani în tribune, însă doar în condițiile în care autoritățile naționale permit.

Prin urmare și echipa Islandei se va bucura cam de aceeași susținere a suporterilor ca și echipa României – din fața televizoarelor.

Hai, România!

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!