Noi schimbări radicale pentru Cupa Davis! Cum vor fi influențați participanții

Noi schimbări radicale pentru Cupa Davis! Cum vor fi influențați participanții
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Apar noi schimbări radicale pentru Cupa Davis! Cum vor fi influențați participanții, după ce s-a luat această decizie.

CUPA DAVIS VA AVEA 16 ECHIPE ÎNCEPÂND CU 2022

Una dintre cele mai importante competiții din tenisul masculin va suferi din nou schimbări în formatul competițional din 2022. Astfel, vom asista la 11 zile de joc în locul celor opt deja existente, după ce la ediția inaugurală din 2019 meciurile s-au prelungit până la orele dimineții.

Ediția 2021 încă se află într-o stare de incertitudine din cauza pandemiei de coronavirus. În schimb, începând cu 2022, Cupa Davis va avea la start cu două echipe mai puțin (16 în loc de 18) la turneul final.
Pentru moment, vor continua să se acorde două wildcard-uri la turneul final, deși acest lucru nu este agreat de anumite țări.
Spania este deținătoarea “Salatierei de Argint”. În 2020, Cupa Davis a fost anulată din cauza Covid-19.

„Noua Cupă Davis” și lupta pentru popularizare în rândul fanilor!

“Noua Cupă Davis” a fost primită cu rezerve de către multe personalități ale tenisului, iar organizatorii, împreună cu Federația Internațională de Tenis au gândit deja noi modificări pentru a o face mai atractivă pentru fani, dar și mai convenabilă pentru jucători.
Cupa Davis va avea alocate 11 zile în 2021, în perioada 25 noiembrie – 5 decembrie, iar dacă situația sanitară o va permite, ITF intenționează să redirecționeze meciuri către două noi orașe europene. Fiecare oraș ar urma să găzduiască partide din câte două grupe plus un sfert de finală, în timp ce semifinalele și finala ar urma să se joace la Madrid:

„ITF a aprobat de asemenea o trecere de la 18 la 16 echipe începând din 2022 şi va începe acum consultări pentru introducerea unui format cu mai multe oraşe începând din 2021. Formatul cu mai multe oraşe ar vedea două oraşe europene adăugându-se Madridului pentru a găzdui competiţia începând din 2021. Aceste două noi oraşe ar găzdui câte două grupe şi un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două grupe, două sferturi, precum şi cele două semifinale şi finala”, se precizează în comunicatul oficialilor.

Schimbările după ce proiectul a fost preluat de Gerard Pique!

Tradiționala competiție pe echipe din tenisul masculin a trecut printr-o transformare radicală în 2019, după ce proiectul a fost preluat de firma Kosmos, deținută de fotbalistului spaniol Gerard Pique: sistemul de joc acasă / deplasare a fost păstrat doar pentru faza calificărilor, iar pentru desemnarea campioanei a fost creat un turneu final cu 18 echipe.

Decizia de a extinde turneul final vine ca urmare a întârzierilor înregistrate în program în 2019.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!