Anunț de ultimă oră! România este din nou pe harta fotbalului mondial

Anunț de ultimă oră! România este din nou pe harta fotbalului mondial
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

România va găzdui una dintre cele mai mari competiții din lumea fotbalului împreună cu Georgia. Această competiție este o adevărată provocare și este prilejul potrivit să arătăm de ce suntem în stare. Numele țării noastre va fi din nou pe hartă alături de celelalte țări europene competente.

După Euro 2020 și Euro U19 din 2021, România, de data asta împreună cu Georgia, va găzdui încă un turneu final european, cel Under 21 din 2023.

UEFA a anunțat Federația Română de Fotbal că țara noastră, alături de Georgia, va organiza Euro U21 din 2023, turneul final unde se vor stabili și cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Jucătorii ce vor fi eligibili pentru această ediție sunt cei născuți începând cu 1 ianuarie 2000.

Competiția se desfășoară începând din 1978, iar ediția din 2023 ar fi cea cu numărul 24. La Euro U21 participă, începând de la ediția de anul viitor ce va fi găzduită de Ungaria și Slovenia, 16 echipe. Acestea sunt împărțite în 4 grupe, iar cele mai bune două clasate se califică în sferturile de finală.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!