Andy Murray are COVID! În ce condiții mai poate participa la Australian Open

Andy Murray are COVID! În ce condiții mai poate participa la Australian Open

Andy Murray are COVID! În ce condiții mai poate participa la Australian Open.

Ghinionul îl urmărește pe Andy Murray! A fost depistat cu COVID-19 înainte de Australian Open 2021

Fostul lider mondial în clasamentul ATP și triplu campion de Grand Slam, întâmpină probleme în aceste momente din cauza noului coronavirus. După ce a beneficiat de un wild card acordat de organizatorii turneului de la Australian Open, jucătorul aflat pe locul 123 în topul ATP, speră să poată participa la competiția ce va debuta pe 8 februarie.

În urmă cu câteva zile sportivul a făcut un test și se pare că este infectat cu noul virus, având simptome ușoare resimțite în izolarea de la domiciliu. În vârstă de 33 de ani, Murray a fost lider al ierarhiei ATP și a câștigat în carieră trei Grand Slam-uri: US Open (2012) și Wimbledon (2013, 2016). De asemenea, Andy a ajuns de cinci ori în finala de la Australian Open, turneu major pe care nu a reușit însă să-l câștige până acum:

“Îl întâmpinăm pe Andy din nou la Melbourne cu braţele deschise. Retragerea sa a fost un moment emoţionant şi l-am văzut revenind după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale majore. A luat-o de la capăt pas cu pas, a jucat iar în turnee, iar participarea sa la competiţia de la Melbourne va fi un punct culminant al Australian Open”, declara, pe finalul anului trecut, Craig Tiley, directorul turneului.

În aceste condiții, Murray va trebui să aștepte o decizie favorabilă din partea organizatorilor pentru a încerca să își aducă în palmares titlul de la Australian Open.

Problemele cu accidentările din ultimii ani! A vrut să se retragă

Andy Murray, fost lider ATP, a luptat de la egal la egal cu Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer. În urmă cu ceva timp, acesta anunța că nu va mai reuși să continuă la același nivel ca în trecut, iar retragerea ar vrea să o facă în timpul turneului de Grand Slam de la Londra:

„Wimbledon este turneul cu care aş vrea să-mi închei cariera, dar nu sunt sigur că o voi putea face. Nu sunt sigur că voi putea juca având dureri pentru încă patru-cinci luni”, a declarat Andy Murray anul trecut.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!