Categories: Sp. de echipaȘtiri

Tătărușanu magnificul. Ce planuri are portarul român după ultimele parade în poarta AC Milan

Ciprian Tătărușanu a surprins din nou în poarta AC Milan. Echipa a pierdut însă meciul. La final, portarul român a dezvăluit ce planuri are după ultimele parade din Cupa Italiei.

Cât timp vrea să mai joace

Ciprian Tătărușanu s-a retras de la naționala de fotbal a României, dar continuă să atragă atenția pe tabloul fotbalului european prin paradele din poarta AC Milan.

Tătărușanu a apărat poarta milanezilor în cinci meciuri: două în Cupa Italiei, două în Europa League și unul în Serie A, ultima partidă fiind cea din sferturile Cupei Italiei, împotriva Inter Milano.

La finalul partidei pierdută de echipa sa, portarul român a dezvăluit ce planuri are după acest meci și cât timp intenționează să mai joace.

”Sunt într-o formă bună, am grijă de mine. Dacă nu voi fi accidentat, plănuiesc să mai joc cinci sau șase ani. Sunt profesionist, mă antrenez zilnic la cel mai înalt nivel pentru ca Milan să se poată baza pe mine”, a declarat Tătărușanu, mulțumit de evoluția sa și a echipei, în ciuda înfrângerii înregistrate.

”Am luptat de la început până la final, a fost un meci bun. Din nefericire, eliminarea lui Ibra a schimbat meciul. Am încercat să menținem rezultatul la 1-1. Din nefericire, nu am câștigat, dar am arătat caracter”, a mai spus portarul român, pentru RAI Sport.

Lăudat de presa internațională

În ciuda scorului final al partidei, portarul român a fost lăudat de presa internațională pentru prestația din poarta AC Milan.

”Milan a fost ținută în viață de un Tătărușanu magnific, care a scos tot ce se putea (cel puțin patru intervenții decisive doar în repriza a doua)”, au scris cei de la Gazzetta dello Sport.

Gazzetta Dello Sport i-a acordat lui Tătărușanu nota 8, cea mai mare de pe teren.

”Cel mai bun jucător de pe teren a fost portarul de rezervă al lui AC Milan. A avut mai multe intervenții, mai ales împotriva lui Lukaku iar parada sa din prelungiri a fost incredibilă”, au scris și jurnaliștii britanici de la Eurosport UK.

Tătărușanu a avut mai multe parade excepționale în poarta AC Milan, în fața lui Lautaro Martinez, Alexis Sanchez sau Romelu Lukaku. A fost învins însă de execuția perfectă a lui Christian Eriksen, din lovitură liberă, în minutul 90+7, astfel că meciul s-a încheiat cu o înfrângere pentru AC Milan.

Contractul portarului român cu echipa milaneză expiră peste doi ani, dar jucătorul are șanse să apere poarta și altor echipe mari, dacă își menține evoluția la același nivel. Anterior, Tătărușanu a mai jucat la Fiorentina, Nantes și Lyon.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago