Tătărușanu, eroul din poarta celor de la AC Milan! Ce a reușit portarul român

Tătărușanu, eroul din poarta celor de la AC Milan! Ce a reușit portarul român

Tătărușanu, eroul din poarta celor de la AC Milan! Ce a reușit portarul român.

Meci mare reușit de Ciprin Tătărușanu în sferturile de finală ale Cupei Italiei!

Ciprian Tătărușanu a făcut un meci mare în partida de aseară cu Torino. După ce au câștigat meciul de săptămâna trecută din campionat în fața celor de la Torino, scor 2-0, AC Milan s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Italiei, câștigând la loviturile de departajare, scor 0-0 (5-4), iar victoria este în mare măsură, meritul lui Ciprian Tătărușanu.

Goalkeeper-ul român a reușit un meci excelent și și-a salvat echipa de fiecare dată.

“Tătă” a fost omul decisiv la loviturile de departajare, reușind să intervină la execuția lui Tomas Rincon, din seria a 4-a. A fost singura lovitură ratată la “loteria penalty-urilor”, iar trupa lui Stefano Pioli a avansat în faza următoare.

În faza următoare a Cupei Italiei, Milan va înfrunta câștigătoarea dintre Inter, echipa românului Ionuț Radu, și Fiorentina, fosta formație a lui Tătărușanu din perioada 2014-2017.

Reacțiile presei din Italia. De la gafele din meciul cu Roma, la contribuția calificării în fața celor de la Torino

Presa din Italia a lăudat eforturile lui Tătărușanu:

“Ciprian Tătărușanu a avut prima intervenție excelentă în fața lui Amer Gojak, care a șutat de la marginea careului. În extra-time, același Gojak l-a văzut pe portar ieșit de pe linia porții și a încercat să-l lobeze, dar mingea s-a dus peste poartă. La loviturile de departajare, toate execuțiile au fost transformate, mai puțin cea a lui Tomas Rincon. Șutul său a fost blocat de Tătărușanu”, au scris jurnaliștii football-italia.

“Gojak a șutat de la marginea careului, însă nu a fost îndeajuns pentru a-l învinge pe Tătărușanu”, au menționat și jurnaliștii celebrei publicații Gazzetta dello Sport, care i-au oferit nota 7 românului.

.
“Tătărușanu și-a uitat greșelile comise la debutul său (n.r. – în meciul cu Roma din campionat, scor 3-3) și devenit protagonistul absolut, cu o intervenție în fața lui Rincon, care a însemnat calificarea în sferturi. De notat că românul a fost extrem de atent și în primele 120 de minute ale meciului”, a notat gazzetta.it.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!